No to panowie nastepnym autem juz nie bedzie fiat tylko peżoto oplo fiat. Klepneli fuzje
To jest widok strony w wersji do druku
No to panowie nastepnym autem juz nie bedzie fiat tylko peżoto oplo fiat. Klepneli fuzje
Patrząc po rozdziale stanowisk to raczej Fiato Peżo Opel
I chyba dobrze. Fiat już dreptał w miejscu z tymi odmianami 500-tki, a Tipo też jakoś świata nie zwojowało.
Szkoda ,że Tipo nie ruszyło z kopyta będąc np pojazdami policyjnymi . Czyżby były droższe ogólnie niż KIA?
To oznacza jedynie mniejszą konkurencję i wyzsze ceny.
Przykładowo Tipo stanowi tańszą alternatywę dla Opla astry, więc ciekawe czy w ramach zwiększania zysków tipo nie uśmiercą lub skierują w stronę modnych SUV-ów.
Samochody po takiej fuzji obu koncernów staną najpewniej bardzo podobne do siebie - wyobraźmy sobie tylko połączenie designy Peugeota 508 i fiata 500 ;)
Ciekawe czy do fiata trafi taki badziew
https://youtu.be/w4QPdHNSXvA
Jak ktoś jest hazardzistą, to wymienia rozrząd wg książki przeglądów. A w hazardzie wiadomo, raz się wygrywa, a innym razem przegrywa, z tym, że chyba częściej przegrywa.
Podobne historie są z rozsypującym się paskiem w 1.2 PureTech, niby coś poprawili w 2018 ale jak jest wyjdzie pewnie po gwarancji a jak się nawet rozsypie w trakcie to też nie ma 100% pewności, że gwarant pokryje cały koszt naprawy.
„Pasek rozrządu 1,2 PureTech - problem z trwałością? ”
Co do silnika PureTech 1,2 to byłem dziś na linii produkcyjnej w Tychach i rozmawiałem z inzynierem na ten temat przy okazji innych spraw.
Silnik ma być modernizowany i najprawdopodobniej pasek zastąpią łańcuchem.
Ps. Jak wygramy przetarg na modernizację stacji przy montażu wałków rozrządu to nie polecam kupować tego silnika [emoji23][emoji23][emoji1787][emoji23]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka