To jest widok strony w wersji do druku
-
Swap obudowy filtra
Witam wszystkich, przychodzę z pytaniem czy ktoś byłby zainteresowany zamianą zwykłej obudowy na sportowy filtr powietrza. Niedawno nabyłem swój egzemplarz grande punto 1.4 16v nieuturbionego i poprzedni właściciel wyposażył go w taki sprzęt, bo jeździł na jakieś zloty i chyba nawet się nim ścigał, ale ja używam go bardziej po bożemu, głównie w mieście gdzie więcej koni nie jest koniecznie potrzebne a poza tym jestem zwolennikiem klasycznych rozwiązań, więc jeśli ktoś chciałby dodać sportowego pazura i kilka koni swojemu kropkowi to piszcie :)
-
Za ile puścisz masz zdjęcia?
-
Filtr powietrza nie dodaje koni, wiele takich filtrów jest montowana bezmyślnie. Silnik nie zasysa powietrza z zewnątrz, tylko nagrzane z komory silnika.
Może na zloty, gdzie patrzy się na widok silnika takie zabiegi są ok, w codziennym użytku nic dobrego nie wnoszą.
-
https://www.youtube.com/watch?v=8QFsBMUeyUU, wiem że gościowi czasem zdaża się nawinąć farmazona, ale chodzi o sam test na poparcie moich słów
-
Cytat:
Napisał
Jordandc
Za ile puścisz masz zdjęcia?
swapik za darmo oczywiście, w sobotę wrzucę zdjęcia, jutro bym jednak nie zdążył