Przegladając poszczególne oferty np w Pekao S.A. czy w PKO BP to niby konta są darmowe, tak przynajmniej wyniak z tych wszystkich ulotek, ale w praktyce, nie jest to już takie oczywiste.
Pytanie, które oferty bankowe dają radę?
To jest widok strony w wersji do druku
Przegladając poszczególne oferty np w Pekao S.A. czy w PKO BP to niby konta są darmowe, tak przynajmniej wyniak z tych wszystkich ulotek, ale w praktyce, nie jest to już takie oczywiste.
Pytanie, które oferty bankowe dają radę?
Osobiście mam w ING i nie płacę za nic . Przelewy darmowe jedynie trzeba kartą zapłacić w miesiącu na kwotę 300zł inaczej opłata za kartę to 7zł . Oczywiście obsługa przez internet bo w oddziałach banku płaci się za obsługę.
Standardowo odpisze, że zaraz koledzy rockon, lutosław lub jeszcze inny wklei jakiś mądry link :D
Masz na myśli ten tutaj: https://www.ing.pl/indywidualni/konta-osobiste ??
A ja miałem PKO BP. Jest bezpłatne przy obrocie kartą (wypłaty z bankomatu nie wlicza się ) powyżej jakiejś tam sumy . Konto było internetowe ,praktycznie w oddziale banku bywałem raz na 2 lata ( z nudów he he ). Z karty kredytowej zrezygnowałem ,zostawiłem wtedy sobie tylko płatniczą z debetem jakimś małym . Karta obsługiwała też konta walutowe-stawała się kartą wielowalutową jesli przez neta otworzyłeś sobie rachunek walutowy -do wyboru jaka waluta . Wady ? Bez opłat w bankomatach PKO ,w innych opłata-być może jakiś inny rachunek miałby darmowe bankomaty . Do konta bezpłatne otwarcie rachunku np Junior-dla dziecka aby uczył się samo opłacać coś kartą (tam urzędowy limit obrotu na 50 zł ,jakieś zakupy internetowe najpierw zapytanie do właściciela -rodzica idzie ,dajesz zgodę ,z konta dziecka schodzi kwota X -także masz kontrolę co i jak ) . Ogólnie dość ciekawe rozwiązania ,przelewy darmowe przez neta
Jak interesuje cię konto indywidualne to ja polecam millennium, jeśli firmowe to niestety nie doradzę.
bgz tez nie polecam...