To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Rozrusznik -
Rozrusznik
Mam Cromę 1.9 jtdm 150 KM, prawdopodobnie pada rozrusznik. Nieraz przy odpalaniu zatrzymuje się całkiem po paru obrotach na przekręconym kluczyku, nieraz bendiks nie odbija, telepie silnikiem jakby chciał wyskoczyć. Dodam że mam dwie takie same Cromy jedna w automat druga manualna ta pali ciężko. Pytanie brzmi chcę wymienić rozrusznik ale widzę że są dwa rodzaje 1.7 kW i 2.0 KW oprócz mocą czym się różnią? Mocowania są jak widzę te same ale czy zębatka jest taka sama średnicą i ilością zębów to nie wiem. Może ktoś z forumowiczów zna temat i podpowie.
-
Sprawdź w EPER czy fabrycznie montowane były mocniejsze wersje w tej Cromie. Ja sam myślę nad mocniejszym rozrusznikiem w moim Stilo, ale wg EPER w mojej wersji montowano jedynie Bosch 1,7kW. Oczywiście nie wyklucza to opcji że da się tam wstawić coś mocniejszego. Pozostaje jedynie kwestia rozstawu śrub. Informacje znajdziesz na stronach z rozrusznikami.
-
Problem rozwiązany, zamontowałem rozrusznik 2.0 KW i odpala za pierwszym razem. Na starym nie widziałem oznaczeń więc nie wiem jaki był.
-
Z EPERa po nr VIN byś doszedł, chyba że ktoś po drodze wymieniał.