1.4 8V nagle przestał odpalać. kręci i nic - POMOCY
Witam wszystkich serdecznie, forum przepatrzyłem i sprawdziłem wszystkie rzeczy, które mogły być winne zaistniałej sytuacji znalezione na tym forum i w ogóle w internecie.
Od początku: w połowie sierpnia, dzień przed urlopem uszkodzeniu uległ przegub. Samochód został zaparkowany na podwórku (okolice Krakowa :smile:) z planem naprawy po urlopie. Po powrocie z urlopu, prawie dwa tygodnie później zamówiłem przegub, wsiadam do samochodu, żeby przejechać do garażu a tu zonk..:confused::roll: silnik kręci, ale zachowuje się jakby nie chciał zapalić. Kręcenie "na sucho". Samochód więc wepchnąłem do garażu i wymieniłem przegub. Po tej naprawie wziąłem się za niesprawny silnik. MES jedyny błąd jaki wyświetla to: P0621 - alternator, zwarcie z masą. Może przez długie kręcenie silnikiem? Nie wiem. Na tą chwilę sprawdzona została pompa paliwowa, na wyjściu z baku daje ponad 3 bar, świece, iskra. Nie sprawdzałem jeszcze rozrządu, ale czy nie byłoby błędu na czujnikach wałka rozrządu i wału? Pomocy, samochód dwa tygodnie uziemiony.. :;(: