To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Elm 327 obd2 -
Elm 327 obd2
Witam wszystkich forumowiczów. Czy mógłby mi ktoś polecić konkretny sprawdzony interfejs, najlepiej na bluetooth którym mógłbym skasować błąd w grande punto oraz taki którym dałoby się zrobić sieć CAN - tzw. osiowanie proxy. Najlepiej proszę o jakieś linki do konkretnego interfejsu, który działa z grande punto w 100%. No i najważniejsze - taki przystępny cenowo :smile:
-
-
Ja lecę od kilku lat na Viakenie ELM 327 Bluetooth plus adaptery. Wejdź na stronę albo przez Allegro na sklep i kup. Trochę trzeba wydać ale z żadnym Fiatem, Alfa czy Lancia nie miałem nigdy problemu. Wiadomo jak znajdziesz oprogramowanie to inne marki też podepniesz.
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Panowie czy tym oto interfejsem Polski ELM327 v3 FORD MSCAN HSCAN - Interfejs Vscan STN1170 USB połączę się ze wszystkimi modułami dostępnymi w GP 1.4 T-JET?, Czy potrzebuje jakąś dodatkową przejściówkę. Zależy mi na pełnej diagnostyce z naciskiem na kalibrację wspomagania.
-
przejściówka nr 3 żółta jeszcze będzie potrzebna .
-
Błędy skasujesz na pewno przy użyciu MDx36 od Viakena, niestety z tego co widzę interfejsy się wyprzedały.
Do interfejsu instaluje się dedykowaną apkę na androida.
Czy da się zrobić tym osiowanie, nie wiem, nie sprawdzałem jeszcze.
Używałem go na początku do Hyundai'a. Teraz raz czy dwa do Fiata, bo to wygodniejsze rozwiązanie w podróży niż laptop i kabelek.
Czy interfejs działa jako zwykły ELM327 z MES'em, jeszcze nie sprawdzałem, ale zrobię to kiedyś w wolnej chwili.
-
Cytat:
Napisał
DylanX5
Panowie czy tym oto interfejsem Polski ELM327 v3 FORD MSCAN HSCAN - Interfejs Vscan STN1170 USB połączę się ze wszystkimi modułami dostępnymi w GP 1.4 T-JET?, Czy potrzebuje jakąś dodatkową przejściówkę. Zależy mi na pełnej diagnostyce z naciskiem na kalibrację wspomagania.
Będzie śmigać, ale lepiej brać Bluetooth/WiFi, wtedy możesz zadziałać z poziomu telefonu przy pomocy AlfaOBD, a z kompa AlfaOBD i MES. Przejściówka TYP3, opis na stronie MES, jednak niestety są tam też błędne informacje, na przykładach Tipo, 500X, Renegade, więc trzeba uważać.
-
Do takiego sprawdzenia na szybko mam taniego ELM 327 Bluetooth z Aliexpress za jakieś 15 zł, z torque na androidzie się łączy z MES na Windowsie za chiny nie mogę. Więc potrzebuje czegoś do pełnej diagnostyki pod laptopem. Z góry dziękuje :)
-
Cytat:
Napisał
DylanX5
Do takiego sprawdzenia na szybko mam taniego ELM 327 Bluetooth z Aliexpress za jakieś 15 zł, z torque na androidzie się łączy z MES na Windowsie za chiny nie mogę. Więc potrzebuje czegoś do pełnej diagnostyki pod laptopem. Z góry dziękuje :)
Przeczytaj co napisałem powyżej.
-
Faktycznie viaken ma w sprzedaży to samo tyle że w wersji Wifi, chip ten sam, różni się tylko sposobem łączności?
-
Cytat:
Napisał
DylanX5
Faktycznie viaken ma w sprzedaży to samo tyle że w wersji Wifi, chip ten sam, różni się tylko sposobem łączności?
Tak. Ogólnie najpewniej jest po kablu, ale wtedy praktycznie tylko komp zostaje. Wersja z Bluetooth też jest.
-
Dziękuję za pomoc - więc polecacie viaken-a + adapter TYP3.
Chodzi konkretnie o https://viaken.pl/pl/polski-elm327-v...tn2120-bt.html oraz https://viaken.pl/pl/adapter-do-inte...can-typ-3.html .
Jeżeli to nie ten typ interfejsu to proszę o sprostowanie, bo na stronie opisywany jest jako dedykowany do FORD-a.
Takim zestawem skasuje błędy i zrobię osiowanie tak? Jak się mylę proszę o info.
-
Z interfejsem na STN2120 nie miałem do czynienia, więc nie odpowiem, czy zadziała. Na pewno działa STN1110 i STN1170.
-
-
Kupiłem STN1170 + adapter TYP 3 od viakena, wszystko działa jak należy.