Mam na liczniku 16500 i akurat stwierdzilem, ze mam czasu zrobic przeglad w ASO po 15 tys. Ale przeczytalem, ze jest limit 1000km. Da sie cos z tym zrobic jeszcze, czy utracilem gwarancje?
To jest widok strony w wersji do druku
Mam na liczniku 16500 i akurat stwierdzilem, ze mam czasu zrobic przeglad w ASO po 15 tys. Ale przeczytalem, ze jest limit 1000km. Da sie cos z tym zrobic jeszcze, czy utracilem gwarancje?
Dogadaj się w ASO. Te kilkaset km mniej mogą Ci wpisać w książeczkę i system.
Jak będzie potrzeba skorzystania z gwarancji to patrzą w system czy były przeglądy, nikt przecież po sterownikach nie szuka.
Z tego co pamiętam, to przegląd należny zrobić po roku lub 30 tyś km, w zależności co nastąpi wcześniej. Jeżeli nie przekroczyłeś roku + 1 m-c to nie ma problemu z utratą gwarancji.
To źle pamietasz , przegląd co 15k km +/- 1000km lub rok +/- miesiac ale liczy sie to co nastąpi pierwsze.
Witam widzę że auto z 2017 r. więc pierwszy przegląd powinien być po 15 tyś. lub po roku +/- miesiąc lub 1000 km w zależności co nastąpi wcześniej,drugi przegląd po dwóch latach lub 30 tyś km +/- jak wyżej oczywiście od daty która widnieje na karcie gwarancyjnej.
Jak nie zrobiłeś przeglądu po roku ,mimo że nie było wtedy 15 tyś km to praktycznie już dawno nie masz gwarancji.
Jakiego limitu? Na co?
30 tyś. km/ 2 lata.
Boooże... pisałem o wymianie oleju w silniku.
W systemie ASO w Bielsko B. mają informację, że wymiana oleju 2 lata lub 30 tyś. km, nie ma nic o wcześniejszej wymianie przy mniejszym przebiegu. Tak że instrukcja instrukcją a serwis ma swoje wytyczne.
Ale po roku lub 15000 trzeba zrobić przegląd. Bez wymiany czegokolwiek, tylko zapłacić za pieczątkę... zgodnie z planem.