Hej,
Moja Chrome też dopadła nie działająca wycieraczka tylna, rozebrałem ja, odrdzewilem i nasmarowalem. Po zamontowaniu wycieraczka chodzi, ale cały czas nawet gdy mam na przekładnie przy kierownicy na off, czy coś pominąłem przy montażu?
To jest widok strony w wersji do druku
Hej,
Moja Chrome też dopadła nie działająca wycieraczka tylna, rozebrałem ja, odrdzewilem i nasmarowalem. Po zamontowaniu wycieraczka chodzi, ale cały czas nawet gdy mam na przekładnie przy kierownicy na off, czy coś pominąłem przy montażu?
To dziwne. Przecież połączenie elektryczne wycieraczki jest tak banalnie proste (jedno gniazdo i jedna wtyczka dochodząca z instalacji), że nie ma czego pominąć.
Może masz uszkodzony włącznik wycieraczki tylnej, ten w kierownicy?
Tak brak sygnału od wycieraczki o położeniu skrajnym.
Może te blaszki pod zębatka mają coś z tym wspólnego? Może smar się tam dostał?
Popatrz na zdjęcia w tym wątku:
https://fiatklubpolska.pl/croma-446/...j-szyby-20498/
Chłopaki rozbierali całość. Może podpowiedzą. Ja rozebrałem tylko część mechanizmu w celu uzupełnienia smaru w przekładni. Nie rozbierałem całości, więc nie mogę nic więcej podpowiedzieć.
Jako ciekawostka podobny objaw zauważyłem dzisiaj u siebie. Okazało się że tylna wycieraczka chodzi cały czas (mimo wyłączenia) ale tylko w przypadku kiedy przełącznik od przedniej wycieraczki z ten którym regulujemy częstotliwość wycierania przedniej szyby ustawiony jest w pozycji 4 (na najwyższą częstotliwość). Dzieje się tak pomimo wyłączonych wycieraczek przednich. Z ciekawości sprawdź u siebie jak to wygląda. Wg mnie winę zrzucam na przełącznik od wycieraczek :)