To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Stuki -
Stuki
Panowie,
Spotkała mnie usterka ,której nie mogę zlokalizować.
Podczas jazdy , kiedy puścimy pedał przyspieszenia ,wydobywają się dźwięki łuuu,łuuu,łuuu lub/i stuki - trudno to zobrazować.Podczas przyspieszania są niezauważalne lub na tyle ciche że ich nie słyszę.Dźwięki te nasilają się ,gdy skręcam kierownicą w prawo .Dzieje się to zarówno podczas jazdy na dowolnym biegu - im szybciej tym częściej - jak i na "luzie".Dźwięki zależne są od prędkości jazdy.
Jeśli macie jakieś sugestie to podzielcie się.
Pozdrawiam
-
Sprawdź czy masz dobrze dokręcone koła :)
-
Na to nie wpadłem ,ale dzięki sprawdzę
-
Kolego robert79 sprawdź poduszki pod silnikiem lub przegub zewnętrzny
-
Też szedłem tym tropem - poduszki , przegub , nawet dwumasa i skrzynia.
A okazało się , że Kolega Maxi ma u mnie dobrą butelkę (proszę adres na priv) , luźne były dwie śruby w prawym kole .Wystarczyło po niepełnym obrocie dokręcić i nastała cisza.Jeszcze raz dzięki Maxi.
Dodam tylko ,że auto sprawdzało dwóch mechaników i diagnozy były różne , od łożyska w kole po skrzynię biegów.
Widać obrałem zły kierunek - najpierw forum , potem mechanicy wymieniacze.
A już myślałem ,że po prawie 6 latach Cromka zaczyna foszki.
Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
robert79
A okazało się , że Kolega Maxi ma u mnie dobrą butelkę (proszę adres na priv) , luźne były dwie śruby w prawym kole
Po to własnie jest forum żeby sobie wzajemnie pomagać :)
-
Dobrze że skrzyni nie wymieniłeś hehe ;)
Pozdrawiam!
-
2300000 na zegarach,zapewne i do tego dojdziemy
-
A olej w skrzyni wymieniłeś? Ile wlałeś?
-
Robię przymiarkę do wymiany oleju ,wyczytałem że trzeba więcej.Słychać delikatnie szum na 6 biegu , tylko przy prędkości 100-120 km/h przy obciążeniu - dziwnie trochę.
-
Nie ma na co czekać - wlej równe 3 litry.
-
Dokładnie. Równe 3 litry. Przypilnuj mechanika, mój sprawdzał w swoim komputerze i dwa razy się pytał czy jestem pewien, bo w programie serwisowym wyczytał że mniej.
Wysłane z mojego LG-H900 przy użyciu Tapatalka
-
do wróżki idź, może pomoże
-
Cytat:
Napisał
jooni22
do wróżki idź, może pomoże
Kolego, jeśli nie masz nic merytorycznego do powiedzenia na temat, to nie zaśmiecaj forum takimi wpisami. Jasne?