Inwestycja po zakupie auta z USA przegląd + niezbedne wymiany.
Czesc.
Chciałbym sie przywitac. Od wczoraj jestesmy włascicielami 500l przywiezioonej z USA. W fiacie to ma opis S Corto-Lounge 1.4 TRB. Silnik 120KW + automat (jeszcze nie wiem jaki).
Mam prośbę - chodzi o rozkodowanie VIN-a z podaniem szegółów wyposazenia (np silnik, skrzynia it) ZFBCFACH0EZ007202 ? Mam problem ze wskazaniem czesci do wymiany bez tego.
Zrobiliśmy przeglad w ADF przed zakupem ale wykazał tylko błędy elektryki (z powodu przerabianych swiatel) i błąd TPMa (podobno czujki sa ale któras padła). Skrzynia, silnik i multiair są w porządku.
Sprawdzenie historii auta w fiacie nie wykazało żadnej historii poza zakupem. Nie wierze aby auto 105 kkm jezdziło na jednym oleju itp. Gdzie jeszcze sprawdzic historie ? Carfax pusty ma tylko podstawowe rekordy (sztuk 8).
Chce w aucie zrobic pierwsze naprawy i niezbedne wymiany ale mam problem :
- nie mam ksiazki do auta wiec musze przyjac zdroworozsądkowe sprawy jak olej, filtry oraz swiece jako ze auto idzie do gazu. Jaki w silniku 163km jest filtr oleju, powietrza i ppyłkowy ? Jakies numery czy standard jak w zwykłym 1.4 95KM ?
- TPM-y sprawdze przy wymianie opon jesienią,
- mam radio uConnect z softem 13.x.x bede próbował wrzucic tam nowe mapy i przekodowac na EU. Dam znac jak sie uda.
Z góry dzieki.
Pozdrawiam
CODI