[Rozwiązane]tabliczka znamionowa
Koledzy, dzisiaj robiłem przegląd rejestracyjny po 3 latach użytkowania samochodu i niestety Tipek go nie przeszedł, bo... brakuje naklejki znamionowej na słupku z lewej strony. Prawdopodobnie zniknęła podczas naprawy blacharsko-lakierniczej (m.in. wymiana drzwi) w początkach 2017 roku, ale dotychczas nikt jej nie potrzebował, a ja nawet nie zwracałem na nią uwagi wtedy, kiedy jeszcze była. W tzw. międzyczasie miałem 3 kolejne naprawy, za każdym razem samochód oglądał rzeczoznawca i fotografował, 3 przeglądy w ASO, 3 razy przedłużałem ubezpieczenia, w tym raz w ASO, kupowałem też przedłużoną gwarancję, a nikt mi na to nie zwrócił uwagi.
Dzisiaj już było za późno i w ASO, w którym w 2017 roku robiłem naprawę byli tylko handlowcy, ale jutro rano zrobię tam rozpierduchę. Mam 14 dni na uzupełnienie tabliczki, ale gorzej, że mam czasowy dowód ze względu na przerejestrowywanie auta z leasingu - ważny do 03.08.2019, a bez badania technicznego nowego dowodu mi nie wydadzą w wydziale komunikacji. Po prostu bajka. Czy ktoś z Was przerabiał taki temat?
Przy okazji przeglądu wyszło, że tylne hamulce są trochę za słabe , ale ponoć nie ma tragedii.