Witam, kolega kupił na harkan.pl nowy kluczyk dedykowany do 500x, czy ktoś poradzi jak go zakodować do auta? Mam MS 3.6, jest w nim taka funkcja?
Transponder Megamos AES.
Doczytałem, że będzie potrzebny kod pin immo, jak go wydobyc z auta?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam, kolega kupił na harkan.pl nowy kluczyk dedykowany do 500x, czy ktoś poradzi jak go zakodować do auta? Mam MS 3.6, jest w nim taka funkcja?
Transponder Megamos AES.
Doczytałem, że będzie potrzebny kod pin immo, jak go wydobyc z auta?
Masz następujące możliwości.
1. Jechać do kogoś, kto ma soft i sprzęt do wyciągania danych, zapewne trzeba ściągnąć wsad centralki. Według mojej wiedzy potrafią w tej chwili odczytać to z aut z Keyless z centralki blokady kierownicy. Potem wbić kluczyk najnowszym Mes, nie starocią jaką masz, albo ten kto wyciągnie PIN to zrobi.
2. Jechać do ASO i tam zrobią Witechem 2.
3. Kupić sprzęt i soft Witech 2 i nim samemu zrobić.
Panowie jak wymienić baterię w tym cudzie? Żadnych śrubek nie widzę...?
Tapatalk @ Galaxy S9
Zajrzyj do instrukcji obsługi.
Keylessowy - połówki obudowy są na wcisk. Do rozpołowienia jest wcięcie, które widać po wyjęciu grota otwierania awaryjnego. Grot wkłada się w szparę i odpowiednio traktując oddziela połówki obudowy.
Klucza standardowego do 500X w rękach nie miałem.
No w instrukcji nie znalazłem. Ale oczywiście YouTube rozwiązało temat.
Tapatalk @ Galaxy S9
W kluczyku od GP, który mam, lepiej to rozwiązali. Po otwarciu grota wystarczy obrócić śrubkę i wyciąga się tackę z baterią.
Koledzy podepnę się pod pytanie. Siostra jak kupiła swojego fiata 500x z 2016 roku z systemem Keyless dostała tylko jeden kluczyk. A jak wygląda w takim razie zapasowy? Sam a la grot czy normalnie taki sam kluczyk?
Fiat dawał 2 pełne kluczki keyless. Ja takie otrzymałem