Witam. Dzisiaj zauważyłem że podczas zamykania fiacika z pilota nie mrugają mi kierunkowskazy sygnalizujące zamkniecie centralnego zamka. Wcześniej było wszystko ok.
Czy ktoś z was miał już taki problem ?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. Dzisiaj zauważyłem że podczas zamykania fiacika z pilota nie mrugają mi kierunkowskazy sygnalizujące zamkniecie centralnego zamka. Wcześniej było wszystko ok.
Czy ktoś z was miał już taki problem ?
Pewnie zmieniłeś w ustawieniach w radiu, jest tam opcja wł/wył mruganie kierunkowskazów przy otw/zam drzwi.
I pytanie czy w ogóle zamyka drzwi ? Ciągłeś za klamkę ?
Pewnie złapał od ciebie wirusa :lol:
Mam aftermarketowy alarm montowany w ASO i czasem, rzadko ale zdarza się że przy zamykaniu wcale nie zamyka samochodu i właśnie wtedy kierunki nie mrugają, zdarzyło mi się tak do tej pory może ze 2-3 razy. Jak już zacznie zamykać poprawnie auto to najpierw włącza się syrena alarmu. Może to ten sam problem?
Alarmu nie mam wcale a drzwi zamykają się poprawnie, nigdzie w ustawieniach w radiu nie znalazłem opcji wł/wył mruganie kierunkowskazów przy otw/zam drzwi
jedynie ledy świecą się po zamknieciu drzwi.
Odsyłam do instrukcji obsługi, tam napisali w jakich przypadkach nie mrugną kierunkowskazy oraz opisana jest również opcja
wł/wył migania kierunkowskazów, chociaż w radiu jest pod inną nazwą to jednak jest.
Z innej bajki się podepne, czy idzie jakoś w prosty sposób zmienić żeby po mrugnięciu kierunkiem zmienić cykl święcenia kierunku z 5 razy na np 2?
Włączasz kierunek â> wyłaczasz i tak dwa razy haha
No tak 😝 tylko że już mi weszło w krew to muśnięcie dźwigni ale te 5 cykli to zbyt dużo. No dobra masz rację, wystarczy ją przełączyć a nie musnąć 😀
O ciekawe, sprawdzę. Optymalnie 2 mrugnięcia byłyby ok.
No zgodzę się że na spokojną flegmatyczną jazdę 5 jest w sam raz ale najczęściej irytowało to w sytuacji np w obrębie skrzyżowania gdzie przykładowo szybko przed światłami zmieniłem pas bo ktoś na moim zamulał i na skrzyżowanie wjechałem już z nadal migającymi kierunkami i to mogło spowodować zagrożenie bo ktoś mógł mi wyjechać sądząc że skręcam. Wszystko przez to przyzwyczajenie do muśnięcia dźwigni 😋