Proszę pomocy
dach panoramiczny nie działa przestał się otwierać . nie działa tez roletka.
Miał ktoś może podobny problem?
Może jest ktoś z okolic Poznania kto może pomóc ?
To jest widok strony w wersji do druku
Proszę pomocy
dach panoramiczny nie działa przestał się otwierać . nie działa tez roletka.
Miał ktoś może podobny problem?
Może jest ktoś z okolic Poznania kto może pomóc ?
Miałem to samo, skończyło się wymiana całego dachu...
Są tam dwa silniki, mogły paść, czasami pada też podsufitka która steruje tym ustrojstwem. W Gdyni mam magika który to ogarnia, chcesz namiary? Poza tym przyciemnił mi szyby za 300,- Więc możesz i to wtedy ogarnąć ;)
Jeżeli nic nie działa to zobacz czy bezpiecznik nie padł..
Pamiętaj, ze zawsze masz korbkę i korbka po zdjęciu osłony możesz przekręcić i sprawdzić czy napotykasz na opór
Z tego co pamiętam to z tyłu za podsufitówką na środku ( w okolicy anteny ) masz silniki i za osłoną powinna być korba.
W instrukcji jest opisana procedura awaryjnego zamknięcia otwarcia dachu ta korbką.
Silnik do otwierania dachu jest pod tylną lampą na podsufitce jest klucz można ręcznie dosunac ale tobie się roleta niezasunela też tak mam silnik przeskakuje na linkach i nie ma oporu żeby zasunac podsufitke jeśli masz dobre wszystko zrób adaptację przejrzeć kluczyk przytrzymaj wduszone pokretlo do otwierania dachu powinno Ci zasunac wtedy
Słyszałeś o interpunkcji ?
Poleci ktoś dobrego fachowca od Fiata z okolic Poznania?
602 263 389
Pracuje przy centrum handlowym Klif.
Mam to samo. Kupilem auto, roleta sie odsunela a zasunac juz sie nie chce. Szyberdach juz sie nie otwieral wogole.
poproszę o kontakt magika z gdyni
Jest to blacharz w Gdyni za CH klif,za serwisem motocylki motul. Napisz na priv ,dam namiary.
Zabrałem się za naprawę szyberdachu. Szyba zdjęta, ślizgi wymienione, ale podejrzewam że to jeszcze nie koniec, bo silnik przeskakuje na linkach. Jak raz otworzyłem dach, to już nie moglem zamknąć i nawet kręcenie korbką nie pomagało, bo było tylko słychać zgrzytanie. Zamknąłem go wtedy jednocześnie kręcąc korbką i ręcznie pchając okno po milimetrze.
Teraz parę pytań się nasuwa:
- czy to przeskakiwanie da się jakoś łatwo naprawić? W sensie - bez wymiany części, tylko coś np posmarować albo dokręcić? Czy już tylko wymiana na nową / sprawną panoramę wchodzi w rachubę?
- czy aby dostać się do tych mechanizmów muszę zrzucać podsufitkę?
- czy aby zrzucić podsufitkę muszę rzeczywiście rozbierać pół auta, jak to podpowiada eLearn?
- mam nową roletkę i chętnie bym ją wymienił, ale czy do tego też potrzebuję zrzucać podsufitkę? Wg tego posta https://fiatklubpolska.pl/croma-446/...y-dachu-55939/ chyba nie, ale ja mam albo dwie lewe ręce, albo w mojej Cromie jest to jakoś inaczej zamocowane...
Z góry dzięki za podpowiedzi
Naprawiałem usterkę braku przesuwania szyberdachu.
Problemem jest zużycie-wytarcie zębatki na silniku szyberdachu.
Ja się pobawiłem i zeszlifowałem zaprasowanie na ośce zębatki i wymieniłem
na używkę z innego silniczka.
Zużycie widać od strony obudowy.
Załącznik 44730
Załącznik 44727
Załącznik 44728
Załącznik 44729