To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Spinki słupka A. -
3 załącznik(i)
Spinki słupka A.
Nr spinek trzymających osłonę słupka A do karoserii to 0052096591 - 3szt. na słupek. Koszt 2zł za szt. Więc gdyby ktoś z jakiś przyczyn uszkodził spinki np. przy przekładaniu kabli do lusterka, kamery czy innych przyczyn to nie ma tragedii. Montaż: starą należy najpierw zdemontować - wyłamać z karoserii (najlepiej śrubokrętem oklejonym taśmą izolacyjną żeby nie uszkodzić lakieru), następnie wpinamy nową - najpierw w karoserię - uchwytem do taśmy w stronę drzwi, wkładamy tasiemkę od poduszek w uchwyt spinki a później dociskamy umiejętnie osłonę słupka. Nie da się tego złożyć odwrotnie. Spinki są z tak twardego plastiku, że są jednorazowe. Tą umieszczoną najwyżej da się wymienić bez rozbierania całego słupka (troszkę trzeba się nagimnastykować manualnie ale się da).
Załącznik 36223
Załącznik 36224
Załącznik 36225
Pozdrawiam.
-
Da się je w normalny sposób zdemontować. Wyłamałem pierwszą od góry, a zdemontowałem z dołu i wstawiłem na górę. Co nie zmienia faktu, że jak będę w aso na przeglądzie to zamówię żeby był komplet.
-
Dj_Tomy: możliwe że jesteś bardziej "manualny" niż ja. Mnie się nie udało i nie zdejmowałem całej osłony. Pękła spinka (ta najwyżej zamocowana przy przekładaniu kabelka po słupku - nie chciałem rozbierać całej osłony i wszystko robiłem z osłoną na miejscu przeznaczenia. Znam osoby dużo mniej manualne od siebie więc wolę ostrzec. Mam nadzieję, że przynajmniej numerem części komuś pomogę.
-
@onetek Miałem identyczny przypadek, również najwyżej zamocowana spinka poleciała. Tyle że ja rozbierałem ten słupek kilka razy, również tylko odchylając go w celu przełożenia kolejnego kabelka. Ale żeby podmienić dolną spinkę do góry, musiałem wyciągnąć cały słupek. W innym przypadku pewnie bym go wyłamał tak jak Ty. Numer jak najbardziej się przyda oszczędzę czasu w serwisie Aso na poszukiwanie tej spinki.