To jest widok strony w wersji do druku
-
Klamka drzwi prawe przód
Hej wszystkim. Mam pewien problem. Wygiął się trzpień w klamce zewnętrznej od pasażera z przodu. Wymieniłem go na drut 2,4mm idealnie pasujący w tym miejscu. Niestety problem otwierania drzwi nie zniknął. Kilka razy pociągnę klamkę jest ok a potem języczek który naciska na mechanizm zwalniania zamka przeskakuje i nagle ląduje pod tymi dwoma dzyndzelkami do zwalniania zamka. Macie na to jakiś sposób? Dziwne jest to że ten języczek przeskakuje. Myślę żeby go przedłużyć ale może najpierw zapytam Was czy macie na to jakiś pomysł?
-
Problem rozwiązany. Okazało się że sprężyna ktora wraca jeden z tych dzyndzelków w mechanizmie ciągnącym linkę spadla. Powodowalo to że zamek centralny po zamknięciu auta pilotem i pociągnięciu za klamkę zewnątrz dzyndzel zostawał w pozycji do dołu przez co kolejne pociągnięcie klamki nie powodowało zwolnienia zamka i nie ciągnęło linki. Wsunięcie sprężynki rozwiązało problem i klamka dziala jam nowa. Gdyby ktoś potrzebował pomocy to chętnie służę. Rozebraliśmy drzwi wczoraj i dzisiaj chyba z 8 razy.