To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Pomoc w ocenie -
Pomoc w ocenie
Witam, zastanawiam się, nad zakupem tipo lounge - https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-t...-ID6BOPB3.html
Generalnie cena jest bardzo przystępna, to samo wyposażenie no i silnik fajny, podobno 1.6 są dobrze udane i mało awaryjne - proszę o opinie, tylko mankament, to jest samochód od „handlarza” przebieg to 8tys. Czy zakup takiego samochodu od handlarza ma sens? Czy może jednak zejść z wersji i kulić samochód w salonie?
-
Porównaj sobie ceny takich wersji w DE. Całe i wartościowe samochody w DE są droższe niż w PL. Oglądałem jedno Tipo od handlarza, przez telefon się zapierał ze tylko zderzak był robiony. Na miejscu wyszło że lampy popękane uchwyty mają i oba błotniki malowane. Ja generalnie szukałem używki wśród aut od I właściciela, niestety nie raz trzeba trochę poczekać lub też cena jest wysoka.
-
Wydawało mi się, że lounge w standardzie miał z przodu LED a w środku 7" radio
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Ok dzięki za cenne informacje :) przymierzam się do zakupy, cena około 50tys, wolałbym samochód z salonu, gwarancja itp i jednak to ja wyjeżdżam nim z salonu. Wersje 95’cio konne nie wiem jak się sprawują, interesowałaby mnie wersja 110-120 konna. Myślicie, ze uda się dorwać taka wersje? Dzisiaj miałem już jedna wypatrzona, lecz szybko poszła :)
-
Jutro masz noc cudów we Fiacie. Przejdź się do salonu niechaj coś wyszukają dla Ciebie z ładnym rabatem
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Pomijając fakt że może być złożony z dwóch bo handlarze mają to w zwyczaju to wziąłbym kogoś z alfaobd czy MES i zbadał ten przebieg.
-
Beka.
https://fiatklubpolska.pl/tipo-531/z...10/#post369948
Dokładnie taka sama sytuacja. 2 letnie auto. Przebieg znikomy. Dealer puszcza gruz z jakąś "ciekawą historią" (szkoda lub kukułka serwisowa) - kto normalny zostawia u dealera w rozliczeniu dobre auto (wiadomo jak wygląda zostawienie auta u dealera do rozliczenia - kompletnie nie opłacalne w 99% przypadków) w miare świeże auto? :D
Tutaj import - wiadomo, że po przygodzie bo całych nie opłaca się sprowadzać "zwykłych aut". A w tamtym temacie nikt nie zauważył, że coś jest nie halo i nie zasugerował żeby sprawdzić po VIN historię szkód, serwisową i dać zarobić rzeczoznawcy :D
Cytat:
Napisał
Szary83
Wydawało mi się, że lounge w standardzie miał z przodu LED a w środku 7" radio
To Je Panie Sedan... Luksuuuusuuffff z HB i SW nie uświadczysz. W żadnej wersji wyposażenia na rynku PL tabletu i ledów nie uświadczysz - no chyba, że żarówki w kabinie wymienisz:D
-
W 2018 można było do sedana zamówić uc7 i był tablet. Widziałem na własne oczy w salonie takiego sedana, czekał na odbiór...
-
W sumie całkiem przyjemny sedan, rocznik 2017, więc jeśli pierwsza rejestracja była zrobiona później niż czerwiec 2017, to auto powinno mieć gwarancję. Poproś o vin, sprawdź to, oraz po vin jakie ma wyposażenie. Po drugie zapytaj o poprzedni dowód rejestracyjny i powód wyrejestrowania auta za granicą. Jeśli pojazd miał szkodę, co jest bardzo prawdopodobne, poproś o foty auta sprzed naprawy. A gdy zdecydujesz się na oględziny auta, jedź na serwis autoryzowany, niech podepna auto do kompa,, wezmą na podnośnik oblukają. Nikt nie jest jasnowidzem. Wydatek 200 zł to nie pieniądze, a fachowe oko oceni ile jest warte to auto.
Wysłane z mojego S2 przy użyciu Tapatalka
-
Albo jeśli nie masz nic przeciwko dieslom, to warto sprawdzić tego tłusciutkiego tipo ze Szwajcarii.
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-t...-ID6BRYBG.html
Jeśli ma książkę serwisowa, to auto powinno mieć szwajcarska gwarancję na 3 lata. Sprawdzisz to po vin. Do pełni szczęścia w nim brakuje tylko prawdziwej skóry z plastikowej świni :D z tego co widzę auto ma też max pakiet bezpieczeństwa więc przy zakupie warto sprawdzić działanie aktywnego tempomatu i w ogóle działania radaru. Skrzynie biegów ma najlepszą jaką montowano do Tipo. Jeśli auto było w edycji Szwajcarskiej i pakietem wyposażenia na Włochy, to nie powinno sprawiać kłopotów :)
Wysłane z mojego S2 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Chipo
Skrzynie biegów ma najlepszą jaką montowano do Tipo
Że ten wynalazek magnetti Marelli o którym jeszcze w sumie nic nie wiadomo? Czemu "najlepszy"? W czym jest lepszy od automatu z 1,6? Że jest więcej do rozsypania i zerowe zaplecze serwisowe?
-
Nic nie wiadomo o skrzyni DDCT, która jest montowana od 9 lat w Fiatach? :D bo może jest mniej zawodna od innych, bo mniej fiacik pali ? :D ta sama skrzynia montowana jest również w Alfach pod nazwą TCT.
-
Cytat:
Napisał
Chipo
Nic nie wiadomo o skrzyni DDCT, która jest montowana od 9 lat w Fiatach? :D bo może jest mniej zawodna od innych, bo mniej fiacik pali ? :D
No tak, jedną z nich jest FPT C635 DDCT, o której rzeczywiście "nic nie wiadomo" ;-) Tak, ta sama, tyle że zautomatyzowana, C635.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
No tak, jedną z nich jest FPT C635 DDCT, o której rzeczywiście "nic nie wiadomo" ;-) Tak, ta sama, tyle że zautomatyzowana, C635.
Ja patrzę na auto pod kątem przyjemności z jazdy, a Tipo z tym właśnie automatem, za każdym razem przy ruszaniu spod świateł, wywołuje u mnie uśmiech na twarzy i choć to tylko Tipo, to nie mam żadnych kompleksów podczas jazdy w stosunku do prowadzących fury za dużo grubsze pieniądze :D
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
No tak, jedną z nich jest FPT C635 DDCT, o której rzeczywiście "nic nie wiadomo" Tak, ta sama, tyle że zautomatyzowana, C635.
Cieszę się, że Ciebie tutaj widzę. Będzie konstruktywna dyskusja w końcu.
Tyle, że w Tipo jest świeża produkcja fpt c725. Wiem, bo mi na siłę prawie że wpychali takiego jak brałem swojego. Dwusprzęglowa. Sucha.
Temat "komfortu" jazdy po mieście autem z dwusprzęglowym automatem przemilcze z grzeczności. Zabolało mnie jak kolega wyżej napisał "najlepszy". Dla Kowalskiego który nie upala i chce tanie w eksploatacji auto (Tipo) dużo lepszy jest (pod każdym względem) jest klasyczny automat z 1,6.