To jest widok strony w wersji do druku
-
Zakup samochodu Tipo
Witam, zastanawiam się na zakupem Fiat Tipo 1.6 e-Torq 110km w automacie wersja lounge. Samochód z 2017 roku z przebiegiem prawie 20tys. Samochód za prawie 49tys. Moje pytanie, nigdy nie miałem do czynienia z fiatem, jak wyglada jego stan eksploatacyjny po 20tysiach? Jak ogólnie sprawuje się 1.6? Samochód od autoryzowanego dealera Fiat.
-
Mam 1.6 benz w automacie i narzekać nie mogę. Rocznik 2016 i 55 tys km nalotu. Wszystko działa - oleju nie bierze (od wymiany do wymiany). Czasami aby szybciej przyśpieszył to trzeba go kręcić w czerwone pole na obrotomierzu ale ogólnie wszystko OK.
-
Cześć.
Ja swoim 1.6 przejechałem już 140 tys km bez absolutnie żadnej awarii. Cały czas na podtlenku LPG[emoji3]
Tylko wymiana oleju z tym po 75 tyś w skrzyni oraz wszystkie filtry. Jedyny minus to, to, że jest głośny jak się go ciśnie.
Użytkowany od 2016 r.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
-
Tipo 2018 ,
Cytat:
Napisał
Lukio132
Witam, zastanawiam się na zakupem Fiat Tipo 1.6 e-Torq 110km w automacie wersja lounge. Samochód z 2017 roku z przebiegiem prawie 20tys. Samochód za prawie 49tys. Moje pytanie, nigdy nie miałem do czynienia z fiatem, jak wyglada jego stan eksploatacyjny po 20tysiach? Jak ogólnie sprawuje się 1.6? Samochód od autoryzowanego dealera Fiat.
Mam od nowego 17000 tyś 1,4 benzyna LPG fabryka bez zarzutu. Jeśli przebieg i nie lany na 100% brać .
-
Cytat:
Napisał
Przemulak
Cześć.
Ja swoim 1.6 przejechałem już 140 tys km bez absolutnie żadnej awarii. Cały czas na podtlenku LPG[emoji3]
Tylko wymiana oleju z tym po 75 tyś w skrzyni oraz wszystkie filtry. Jedyny minus to, to, że jest głośny jak się go ciśnie.
Użytkowany od 2016 r.
Mały offtop:
Dziś zawitała do naszej rodziny nowa zabawka:Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid [emoji3] w porównaniu do Tipka jest.. ciasna, wąska...
Tak więc rozstaje się z Tipo i przesiadam do Corollki.. A Tipo będzie użytkowala moja żoncia [emoji3]
Przebieg w Tipo 168 tys km. A w Corolli 105 km[emoji3]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...22566ed921.jpg
-
To roznica prawie jednego słowa tyś ;) :)
-
Tą Toykę będziesz gazował?
-
Cytat:
Napisał
steyr
Tą Toykę będziesz gazował?
Nie ma szans. Jest to silnik 2.0 z dwoma układami zasilania: bezpośredni oraz pośredni...
-
Jeździsz dużo głównie dłuższe trasy...to, czy hybryda ma sens?