To jest widok strony w wersji do druku
-
Problem 1.4 Multiaira
Witam,
Posiadam jeepa Renegade 1.4 MA(bliźniak 500x).
Miałem nim mała kolizję i mam problem z jego ponownym uruchomieniem .
Samochód został naprawiony wszystkie płyny wymienione wraz z olejem,ciśnienia jest na cilindrach.
Auto kręci ale nie cholery nie odpala :/
Podpiąłem komputer i wyrzuciło mi takie błędy :
U1930-sygnal ecm wewnętrzny niedostępny
Nieprawidłowy sygnał
Usterka przerwany
U0168- immobilizer (obwód zabezpieczony przed przekroczeniem czasem)usterka przerwany
B1051-modul w sterowaniu w kolumnie
Zwarcie na +VAkum/obw.otw.
Obecne
P1524-diagnostyka zanieczyszczonych świec zapłonowych
Usterka przerwany .
Program którym sprawdzałem to alfaobd .
Proszę o pomoc :(
-
Co było naprawiane w tym aucie? Wygląda jakby coś wiązka przy ECU szwankowała. Trzeba sprawdzić łączność na wtykach i same kable.
Co do B1051, to też trzeba kable posprawdzać. Może naprawiając co nieco uszkodzili.
-
Samochód był podjechany przodem poszły chłodnice i wywaliło poduchy ,
Ale deska i reszta wraz z sensorem naprawiona była
-
Rozumiem, że deskę wyciągali, a co za tym idzie co nieco z okablowania do sprawdzenia. Przy takim dzwonku jak miałeś nie ma możliwości, żeby takie błędy wyskoczyły.
Dostęp do body i bezpieczników jest od lewej strony deski po otwarciu drzwi. Na sieci znajdziesz filmy jak zdjąć klapkę. Jeżeli pod maską przy ECU nic nie robili, to trzeba przyjrzeć się kablom pod deską. Widać, że są problemy z komunikacją Body<->Ecu, czy też Body<->przełączniki. Ciekawe, czy masy też dobrze połączyli.
-
Witam,
Temat ogarnięty co się okazało przy klenie minusowej jest moduł,kostka(mopar coś tam)został wymieniony na uzywke niby sprawna,ale wnioskując po błędach i waszych opiniach o braku masy zaryzykowałem i kupiłem nową kleme i auto odpaliło od kopa .
Został tylko błąd b1051 od kierunkowskazów i co leprza kierunki nie działają wogule:/
Światła długie można załączyć ale kierunków nie :/