ducato 2012 150KM 2,3 euro 5 pali i gasnie
witam wszystkich potrzebuję pomocy jestem mechanikiem ale silników spalinowych na elektronice konkretnie na sterownikach silnika znam się mało mam taki problem bo mechatronicy z okolicy sorki za błędy wymiękają a sa to okolice Rzeszowa pojechałem fiatem ducato do gościa który trudni się usuwaniem filtrów DPF mechanicznie ogarnołem to sam a on miał to wywalić ze sterownika wszystko było ok wymontował sterownik rozebrał go coś tam porobił bo nie widziałem ale w po tym całym grzebaniu auto zapala i gasnie i to nie jest problem z immo tam wszystko ok sprawdzone cała instalacja silnika i auta wszystkie bezpieczniki przekażniki podmienione ze sprawnego i nic sasilanie na sterowniku ok dochodzi wszędzie gdzie ma być wszystko pomierzone zrobione według schematu 100 procent błąd jest w sterowniku dlaczego bo sterownik ja tak sądze koleś nie poczuwa sie do winy auto przyjechało a odjechało na lawecie niepisze z kąd bo nie jestem pewny uszkodzeń sterownik niewidzi zasilania z akumulatora cały czas pokazuje 0 kiedy aku jest naładowany altelnator ok bo ładowanie miła sprawdzane dzień wcześniej 14,25 v sterownik pokazuje wszystkie dane z silnika wszystko oprucz zasilania z akumulatora pomocy bo niewiem gdzie to mam wysłac juz ręce opadaja auto stoi