To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo Sport -
Tipo Sport
Niedawno Fiat wprowadził nową wersję - Tipo Sport. Wg cennika nie różni się wyposażeniem od wersji S-design, jedynie posiada pakiet stylistyczny. Jest jednak droższy o 6 tys. zł od S-design, czyli więcej niż S-design od Lounge. Tam różnice w wyposażeniu są duże, plus jeszcze pakiet stylistyczny. Wychodzi na to, że w cenniku jest błąd, bo dopłata 6 tys. do innych zderzaków i nakładek na progi to przegięcie. Ten model musi jeszcze czymś się różnić od tańszych wersji...
Z ciekawostek w nowym cenniku to :
1. S-design można kupić teraz z 1.4 95KM
2. Wprowadzili lakier bi-kolore (czarny dach)
3. lakier matowy - 7150 zł dopłaty ;)
-
Chcesz miec sportowy look to plać i płacz. W cenniku na pewno nie ma błędu. Sport bez sportowego to za duzo powiedziane ale jakiegos mocnego silnika haha fiat dał dupy i szuka frajera na kajak aby te plastiki opchnąć ;)
-
Bravo 2 było podobnie sprzedawane. Pakiet Sport dawał po prostu lepszy wygląd, a silnik był ten sam.
-
Nie wiem na kim ten sport ma zrobić wrażenie. Chyba tylko na blondynkach co nie odróżniają fiata od bentleya. Gdybym spotkał kogoś kto wolał dołożyć 6 tysi do "sporta" i wziąć go z 95 KM, zamiast dołożyć to do sensownego silnika od razu bym mu polecił dobrego psychologa. I jaki wstyd jak takiego sporta objedzie toyota aygo.
-
Wy się śmiejecie, ale ludzie kupują oczami. W końcu ludzie biorą chętniej auta z przyciemnianymi szybami i alufelgami, a gdy lakier na oryginalny kolor to już w ogóle orgazm.
Po coś w ogóle laski się malują ;) a na multiplę w spódnicy nikt nie patrzy
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
-
A ja wiem dlaczego ta wersja Tipo nazywa się sport.
Tęgie głowy w centrali FCA obliczyły, że usuwając słowo "line" z chromowanego napisu "SPORTLINE" spowodują oszczędności rzędu 20 eurocentów na sztuce, co da spore oszczędności po wyprodukowaniu "iluśtamset tysięcy" sztuk :D
-
Cytat:
Napisał
wpfiat
Bravo 2 było podobnie sprzedawane. Pakiet Sport dawał po prostu lepszy wygląd, a silnik był ten sam.
Ale byl tez 150km tjet chyba , także ten.
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
gilbert3
Wy się śmiejecie, ale ludzie kupują oczami. W końcu ludzie biorą chętniej auta z przyciemnianymi szybami i alufelgami, a gdy lakier na oryginalny kolor to już w ogóle orgazm.
Po coś w ogóle laski się malują ;) a na multiplę w spódnicy nikt nie patrzy
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Skoro już analogia do kobiet to mądra i w ładnym wydaniu to idealny wybór. Te wartościowe nie zawsze dbają żeby ładnie wyglądać choć niektóre są mega. Ale najgorsze to tępa pizda wymalowana z wielkimi, warami i dupą na wierzchu. Wielu się skusi ;-) a potem żal.
Głupia nie zmądrzeje a mądra zawsze może się pomalować.
Tak samo z takim sportem. Lepiej wziąć tjeta w popie pomalować se te klamki i lusterka od turasów kupić ye dyfuzory itp spojlery, dać felgi i inne lampy. Silnika i układu napędowego nie wymienisz a te bzdety owszem.
A w ogóle:
-
Tipo Sport ma tyle wspólnego ze sportem, co świnka morska z morzem :cool:
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Jak juz to kawia domowa ;)
-
Cytat:
Napisał
kartonik
hehe dokładnie :lol: i do póki fiat nie zmieni silnika na lepszy niż ten 1.4 95KM i ten "turbo" :lol:to ja go więcej nie kupię ! choćby miał w nazwie SUPER SPORT ! haha
-
Cytat:
Napisał
mardas
hehe dokładnie :lol: i do póki fiat nie zmieni silnika na lepszy niż ten 1.4 95KM i ten "turbo" :lol:to ja go więcej nie kupię ! choćby miał w nazwie SUPER SPORT ! haha
Ja się w ogóle dziwię, że ktoś kto zagląda na fora Fiata, kupuje Tipo z silnikiem 1,4 95KM, a później wylewa żale. Mnie by wystarczyło przeczytanie kilku postów żeby wiedzieć, że należy trzymać się od niego z daleka. Ewidentnie wraz z wersją rozwojową Fiat spierdolił go dokumentnie.
-
Jak były 1,4 bez turbo, to jeszcze nie było wiadome, że ten silnik już nie jest taki pancerny jak dawniej. Sprawa wyszła po roku - dwóch jak go zaczęli montować w Tipo.
-
Cytat:
Napisał
giannini
Ja się w ogóle dziwię, że ktoś kto zagląda na fora Fiata, kupuje Tipo z silnikiem 1,4 95KM, a później wylewa żale. Mnie by wystarczyło przeczytanie kilku postów żeby wiedzieć, że należy trzymać się od niego z daleka. Ewidentnie wraz z wersją rozwojową Fiat spierdolił go dokumentnie.
Nie dodales najwazniejszego , wiekszosc problemow jest po instalacji lpg w aso.
No i nie kazdy czyta fora przed zakupem, jakby za kazdym razem czytac za nim sie cos kupi to bys nagi łaził i żywił sie liścmi w dzungli.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Nie dodales najwazniejszego , wiekszosc problemow jest po instalacji lpg w aso.
No i nie kazdy czyta fora przed zakupem, jakby za kazdym razem czytac za nim sie cos kupi to bys nagi łaził i żywił sie liścmi w dzungli.
Nie chcę mi się teraz szukać, ale bez gazu też są narzekania. Jakieś "kulki w garnku", zużycie oleju, falujące obroty, notorycznie zapalający się check itp.
Wiadomo że jak kupuję spodnie, butelkę soku, czy nawet telewizor, nie analizuję tego. Ale jak mam wydać kilkadziesiąt tysięcy, to wolę poświęcić chwile i się później nie wkurwiać. Tym bardziej, że zadowolone osoby raczej nie wylewają swoich zachwytów o produktach które kupiły, a niezadowolone wprost przeciwnie.
A tak w temacie, to mi osobiście pakiet stylistyczny SPORT bardzo się podoba. Poza jednym... CENA.
Cytat:
Napisał
marx30
Gdybym spotkał kogoś kto wolał dołożyć 6 tysi do "sporta" i wziąć go z 95 KM, zamiast dołożyć to do sensownego silnika od razu bym mu polecił dobrego psychologa. I jaki wstyd jak takiego sporta objedzie toyota aygo.
Aygo będzie miało problem, pójdą łeb w łeb. Ale stary niepozorny Yaris I z 1,5 106KM, objedzie bez problemu sporta z T-Jetem.