Przesiadka z Bravo na 500X
Drodzy forumowicze,
Nadszedł czas na zmianę wozidełka, ukochane Bravo w wersji sport zostało sprzedane i pod wpływem narzeczonej rozglądam się za 500X.
Jako iż chciałbym kupić autko na co najmniej 5 lat, mam swoiste wymagania co do samochodu, jak:
- automat,
- czujniki martwego pola,
- podłokietnik (wymóg powstał jak przejechałem się po raz pierwszy 500x bez podłokietnika i nie wiedziałem co mam z ręką zrobić :D )
- 140 koni jako skrajne minimum.
Stąd moje pytanie, czy z waszego doświadczenia jest sens rozważania 500x 2.0 mJTD z 9 stopniowym automatem? Oczywiście rozważam zakup jedynie używanego i z polskiego salonu tak aby nie było problemu później zostawić w rozliczeniu przy zmianie :)
Na tą chwilę rzucił mi się w oczy ten oto samochód:
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-5...tml#b1e7ff57e9
Byłem, widziałem, plastiki jakoś słabo wyglądają i fotel kierowcy na siedzisku a dokładnie na tej pseudo skórze jest pęknięty (jakieś 5cm pęknięcia) i przy próbie odpalenia wywalał błąd hamulca ręcznego (nie odpalał bo aku padł). A tak po za tym to wszystko cacy.
Oczywiście zamierzam pojechać z nim do ASO na przegląd przed kupnem, jednak bardzo byłbym wdzięczny za info czy taki silnik i ta skrzynia to nie wbicie się na jakąś minę?
Z góry dzięki za pomoc :)