Dzień dobry wszystkim.
Czy znalazł już ktoś miejsce przez które woda dostaje się di bagażnika?
Pozdrawiam
To jest widok strony w wersji do druku
Dzień dobry wszystkim.
Czy znalazł już ktoś miejsce przez które woda dostaje się di bagażnika?
Pozdrawiam
Podłoga cała?
Ja nigdy nie szukałem, ponieważ takiego problemu nie mam.
Pierwsza myśl, która przyszłą mi do głowy, to właśnie podłoga, druga - nieszczelna uszczelka przy klapie, kolejna - nadkola.
Zdejmij sobie cała tapicerkę i plastiki w bagażniku, a myślę, że na pewno znajdziesz to miejsce. Jeśli jednak niczego niepokojącego tam nie będzie, to tak jak pisałem powyżej, nieszczelna klapa.
To na pewno jest woda, a nie płyn do spryskiwacza?
zdarza sie że cieknie spryskiwacz (sprawdz wezyk) , czasem też uszczelka trzeciego światła stop (tak bylo u mnie)
Witam , u mnie też znalazłem wodę w bagażniku , tuż po wymianie zbiornika gazowego oraz po przebudowie wnętrza (z vana na osobowy) wszystkie operacje robiłem sam i byłem zdziwiony skąd tam woda, okazało się że woda dostawała się poprzez uszczelkę od tylnej wycieraczki ( poprzedniemu właścicielowi służyła do otwierania klapy i ucierpiała wycieraczka). zdejmij ten plastik z klapy i zobacz czy tam nie masz mokro, jeżeli masz tam sucho to podjedz na myjnie i potraktuj klapę z myjki.
Proponuje nałożyć sylikon na gąbkowe uszczelki tylnych lamp. Zrobiłem tak jakiś czas temu i póki co jest dobrze. Pewnie będzie problem z wymianą żarówki ale trudno, przynajmniej nie leci woda. Dodam, że z lewej strony nie było widać by woda leciała między uszczelką a blachą. Okazało się to strzałem w 10. W sumie pod uszczelkę klapy bagażnika też dałem sylikon tak dla pewności.
Rozumiem, że nałożyłeś silikon o utwardzaniu neutralnym, nie kwaśnym? Ten drugi zdecydowanie odradzam:!:
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Będzie problem z wyciągnięciem lampy, żeby można było wymienić żarówki. Jak wiadomo(:?:) aby wymienić żarówki w tylnych lampach należy je zdemontować.
Dałem silikon jaki miałem pod ręką. Nie wiem jaki. Nie ma tam gołej blachy więc nie powinno być problemu.
Co do uszczelnienia lamp...nie znalazłem lepszego rozwiązania a to było najszybsze i najpewniejsze.
Witam. Od 4 dni mam Tipo hatchback od 3 walczę z wodą we wnęce koła zapasowego. Namierzyłem że zanim tam wleci zbiera się w podwójnej tylnej ścianie bagażnika . Potem jak jest nadmiar przelewa się do wnęki .
Tylko nie mogę namierzyć jak ona najpierw się dostaje do tej ścianki .
Macie pomysły?
U mnie też "coś" przecieka ale jeszcze tym się nie zająłem (brak czasu a nawet i chęci bo niby na chwilę a auto rozbebeszone na kilka tygodni).
@maniekgrudziadz spostrzeżenie warte uwagi. Do sprawdzenia.
@krowka1978 co do kwasowości sylikonu ok. Co do niemożności wyciągnięcia lampy to jednym z wielu sposobów pozbycia się tego to np. na świeżo położony sylikon należy użyć np. folię spożywczą (jest bardzo elastyczna, dobrze przylega do podłoża) a następnie zamontować lampę do czasu związania/utwardzenia sylikonu (jak zwał- tak zwał). Następnie ściągnąć lampę, odkleić folię, pozbyć się nadmiaru zbędnego sylikonu i zamontować lampę ponownie i gotowe.
Dorabiał ktoś może uszczelkę gumową zamiast tej pianki? U mnie cieknie chyba tamtędy...
W niektórych ciekło też przez źle wklejoną fabrycznie szybę.
Równie dobrze może to też być płyn spryskiwacza, na pewno w rocznikach 2005-2007 pęka przewód sprysku w przelotce - przerabiałem to.
Witaj
Co było przyczyną wody we wnęce koła zapasowego u Ciebie w tipo hatchback?
Mam to samo