Dzień dobry, za parę dni będę odbierał Tipo z salonu i chciałem sprawdzić grubość powłoki miernikiem. Ile powinna wynosić oryginalna? Z góry dziękuję za odpowiedź
To jest widok strony w wersji do druku
Dzień dobry, za parę dni będę odbierał Tipo z salonu i chciałem sprawdzić grubość powłoki miernikiem. Ile powinna wynosić oryginalna? Z góry dziękuję za odpowiedź
Jak w każdym aucie do 170 i równo na każdym elemencie
Mój miał w okolicach 90-120 mikronów na lakierze, na słupkach i progach od wewnątrz coś koło 50-80
No tak, gdybym mierzył przy zakupie lakiery i sprawdzał wszystko starannie i miałbym elegancki egzemplarz jak wspomniany wcześniej rols, to bym się wkurzył jak mi po 4 miesiącach od zakupu sąsiad przefasonowal drzwi... wszystko trzeba sprawdzać w dzisiejszych czasach ale przeginanie do niczego dobrego nie prowadzi...
Dopuszczalne jest powtorne fabryczne malowanie elementu.
Ja swojego odbierałem ostatnio w piątek. Przed odbiorem czytałem o tym na forum, ludzie listy tworzą jak przy starcie samolotu :).
Ja wizualnie sprawdziłem lakier czy nie ma jakiś uszkodzeń, rys. Schyliłem się pod samochód w kilku miejscach czy nie ma uszkodzeń jak pisaliście np. przy zjeździe z lawety. Sprawdziłem w środku czy jest ok. Sprzedawca sam w czasie objaśniania co i jak w samochodzie, przy okazji sprawdzał ze mną czy wszystko działa.
I jak na razie jestem zadowolony :)
Wydajemy na samochód w końcu duże pieniądze, samochód musi być sprawny i bez wad, ale jeśli nawet miał malowany fabrycznie jakiś element i jest to zrobione fachowo to w czym problem.
Ksiazka gwarancyjna, nie masz nigdzie napisane ile powinno byc fabrycznie(mikronow) ale np ten tekst troche ci rozjasni sprawe
https://www.auto-swiat.pl/porady/eks...akieru/11wdzr5