dziwne dźwięki z okolic skrzyni biegów
Witam wszystkich jestem nowy i specjalnie zarejestrowałem się na waszym forum być może ktoś będzie znał odpowiedź na moje pytanie i nękający mnie problem. Otóż posiadam 147 1.9 MultiJet 150km 2005 manual, graty te same pewnie co w stilo/croma z tym że tutaj nie ma skrzyni m32. Mój problem polega na tym iż podczas dodawania gazu na 3, 5 i 6 biegu słychać jakby wiercenie z okolic skrzyni biegów ciężko mi określić ten hałas ale coś jakby ocieranie kamienia o beton. Jestem pewien na 100% że to skrzynia albo półoś wydaje te dźwięku, skrzynia chodzi bardzo dobrze nie ma luzów biegi wchodzą gładko ogólnie nie mam z nią problemów podczas jazdy tylko ten hałas. Dźwięk kojarzy mi się z zużytym łożyskiem ale nie mam pewności na 1 i 2 biegu nic nie słychać zaś na 3 biegu słychać w okolic 1500-2150 rpm potem już jest cicho zaś na 5 i 6 słychać praktycznie cały czas. Słyszałem o problemach ze skrzyniami w grupie FIATA, ale problem dotyczy tylko m32 czyli skrzyń w 159/Cromie. Ktoś miał może już ten problem? Na alfaholikach nie potrafili mi pomóc.