Czy ktoś już może przerabiał tematykę wynajmu długoterminowego? Jak to się ma do leasingu samochodowego. Zastanawiam się, w jakich sytuacjach dana opcja jest korzystniejsza? Oczywiście miałoby to być robione na firmę.
To jest widok strony w wersji do druku
Czy ktoś już może przerabiał tematykę wynajmu długoterminowego? Jak to się ma do leasingu samochodowego. Zastanawiam się, w jakich sytuacjach dana opcja jest korzystniejsza? Oczywiście miałoby to być robione na firmę.
wynajem to przede wszystkim limit kilometrów jako minus (jak dużo jeździsz to się nie opłaca)
niewątpliwym plusem wynajmu jest fakt, że nie interesują Cię naprawy, serwis itp. Po Twojej stronie jest tylko paliwo :)
Nigdy nie będziesz właścicielem tego samochodu jak w przypadku leasingu, gdzie możesz potem wykupić.
Leasing to też masz tak, że albo na koniec za złotówkę wykupujesz samochód, albo masz ratę balonową nawet połowę wartości auta (nowego)
Generalnie teraz jest tyle ofert na rynku, że każdy tam ukryje jakieś kruczki.
Np w leasingu lipa jest jak auto zostanie skasowane w wypadku. Ubezpieczyciel zapłaci firmie leasingowej tyle ile był warty w dniu szkody, a Ty będziesz musiał i tak resztę zapłacić ze swojej kieszeni (wiem, że u niektórych firm można wykupić ochronę)
Generalnie temat rzeka, dlatego stwierdziłem, że wolę za gotówkę kupić i mieć spokój.
Zaś ujek mojej żony chwali sobie wynajem długoterminowy, nie robi wielu kilometrów, co roku bierze nowego mercedesa i nic go nie interere, jak auto miało awarię (tak, półroczny meś miał awarię) to zabrali, dali innego, tamtego naprawili i mu podmienili z powrotem samochody :)
Leasing i najem, te najczęściej formy finansowania samochodu są brane przez firmy. Wiadomo, że samochód jest bardzo potrzebny w wielu branżach, czasami też bierzemy go żeby wrzucić sobie to w koszty:) Niemniej jednak i tak szukamy najlepszych ofert. Może tu warto posiłkować się takimi miejscami jak https://auto-planeta.pl/ Portal działa na zasadzie wyszukiwarki i porównywarki najlepszych dostępnych ofert na rynku jeżeli chodzi o leasing i najem dlugoterminowy, zarówno dla firm jak i klientów indywidualnym. Warto tu zajrzeć.