To jest widok strony w wersji do druku
-
Odpala czasem nie odpala
Witam, posiadam fiata bravo 1 z 2001roku o pojemności 1,2 z przebiegiem 213tyś km.
Od jakiegoś czasu powstał problem z odpalaniem, rozrusznik kręcił i jednocześnie zaświecała się kontrolka abs, aż pewnego dnia rozrusznik przestał kręcić było słychać klik. Auto na popych odpaliło dostałam się do mechanika gdzie został wymieniony stojan bo podobno robiło się zwarcie, niestety sytuacja się powtórzyła i znów nie kręci. Po około 2h auto normalnie kręciło i odpaliło podczas drugiej próby uruchomienia rozrusznik wydawał słabe "jęki". Moje pytanie gdzie szukać przyczyny? akumulator wymieniany około 3 miesiące temu parametry po nocy to 12,5 na uruchomionym silniku 14.
-
Sprawdź styki przy stacyjce, dokładnie je wyczyść. Zdejmij obudowe pod kierownicą i wyczyśc styki kostki stacyjki.Przepatrz też styki przy rozruszniku, również je przeczyść i powinno hulać. U mnie było to samo a podejrzewałem rozrusznik.
-
miałem podobnie do Ciebie obstawiałem rozrusznik akumulator,a okazało się że jedna klema była za luźna wymiana śruby i nakrętki załatwiła sprawę.