Auto jeĹşdzi jakby na trzech koĹach
Witam serdecznie wszystkich...pomóşcie...
Mam problem z zawieszeniem w mojej 500L...auto ma 20kkm przejechane...ale ten problem jest od samego poczatku i caĹĂ˝ czas im zgĹaszam...a ASO twierdzi Ĺźe jest ok...
Opis ...auto podczas jazdy na wprost i w zakrÄcie w prawo siÄ buja ( prawy przĂłd lewy tyĹ), pochyla siÄ nadmiernie na lewym kole za kierowcÄ
...odczuwa siÄ jakby zmieniaĹa siÄ geometria zawieszenia...czÄsto jest tak Ĺźe jadÄ
c powoli i wychodzÄ
c z zakrÄtu moĹźna zostawiÄ kierownice skierowanÄ
na godzine 2 i auto jedzie prosto...przez jakis czas...w dodatku odczywalne jest spore pĹywanie po asfalcie...a jazda po Ĺniegu..chlapie ĹnieĹźnej i po mokrym wydaje siÄ niebezpiecznÄ
A ASO twierdzi dalej Ĺźe jest ok...pojechaĹem na stacje diagnostycznÄ
zmierzyli geometrie i wyszĹo wyprzedzanie sworznia zwrotnicy ze jest sporo poza normÄ
.oraz wyszĹo pochylenie koĹa lewego od kierowcy...ASO zrobiĹo swoj pomiar tez im wyszedĹ sworzeĹ ale pochylenie byĹo ok...ASO wymieniĹo wahacz i troszkÄ siÄ zmiejszĂ˝Ĺo ale nadal jest po za normami....ja myĹlÄ Ĺźe towina teĹź tylnej belki skrÄtnej...ale ASO twierdzi Ĺźe jest ok...a moi znajomi ktĂłrzy jeĹşdzili tym samochodem mĂłwiÄ
Ĺźe z tym zawieszeniem jest coĹ nie tak.
Jestem spokojnym kierowcÄ
ceniÄ sobie maĹe koszty uĹźytkowania tego auta...spalanie na poziomie 7l lpg na 100km...srednia z 20kkm...wiec to napewno nie moja jazfa doprowafziĹa do tego stanu...zreszta tak jak pisaĹem zgĹaszam to kilkukrotnie...wczeĹniej raz byĹo lepiej raz gorzej. Obecnie przy pogodzie ĹnieĹźnej aĹź mam czasami stracha nim jexdzic a mam 22 lata prawko i troche pojazdĂłw za sobÄ
.
Pytanie czy zrobiliĹcie w swoich autach pomiar geometrii...bo wydaje mi siÄ ze te z rocznika 2017 mogÄ
mieÄ teĹź pomiar sworznia poza normami...chyba zmieniÄ ASO...