Witam, mam pytanko czy jest możliwość podłączenia do oryginalnego radia jakiegoś adaptera żeby odtwarzać muzykę z pen-drive? Jeżeli tak to proszę o pomoc gdzie coś takiego mogę dostać?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam, mam pytanko czy jest możliwość podłączenia do oryginalnego radia jakiegoś adaptera żeby odtwarzać muzykę z pen-drive? Jeżeli tak to proszę o pomoc gdzie coś takiego mogę dostać?
Jeśli radio na to pozwala to możesz podłączyć emulator zmieniarki.
Krok pierwszy to sprawdzenie, czy radio ma wg wyjście na zmieniarkę. Musisz wyjąć radio, no chyba, że jesteś "magikiem" i dostaniesz się przez schowek pasażera.
Kupujesz urządzenie np. na znanym polskim portalu aukcyjnym pod hasłem "emulator zmieniarki fiat". Dostajesz wtedy zmieniarkę, z odpowiednią wtyczką dopasowaną do auta. W tej chwili jest kilka modeli, mniej lub bardziej funkcjonalnych. Wybierasz co jest Ci potrzebne.
Montaż bardzo prosty, wpięcie wtyczki.
Ewentualnie taka opcja : kabel aux (wpinana z tyłu radia kostka) + adapter bluetooth (mediatech ma taki mały tani co dobrze gra). Muzyka w prawdzie z telefonu nie z pena ale jest to jakieś wyjście. No i w 40 zł się zamkniesz bo te emulatory zmieniarki raczej są droższe.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka