Jak w temacie. Zamykam samochód centralnym, podchodzę do wlewu i...klapka się otwiera. Nie dostrzegam tam żadnego rygla. U was też tak jest?
To jest widok strony w wersji do druku
Jak w temacie. Zamykam samochód centralnym, podchodzę do wlewu i...klapka się otwiera. Nie dostrzegam tam żadnego rygla. U was też tak jest?
Tak. Nie ma zamka
Klapka u mnie również się nie zamyka ale... Ja próbowałem kiedyś wcisnąć metalowa zaślepkę, w którą wchodzi pistolet i nie da się tego zrobić. Więc jest jakieś zabezpieczenie.
Da sie. Ale problem jest taki sam jak z wylamaniem klapki. Jak ktos mysli ze złodziej chcacy ukrasc paliwo zrezygnuje widząc zamkniety plastikowy dekielek to jest mega optymistą. Paliwo z baku to kradną jacyś mega nieudacznicy w tym fachu a co za tym idzie to co jest w fiacie paradoksalnie moze byc wiekszym problemem niż normalnie.
Nie wiem po co wam ten rygiel w klapce jak szybciej przewiercic plastikowy zbiornik niz wyrwac klapke haha zreszta we wlewie sa 3 zapadki ktore mozna przestawic pistoletem lub dolączoną koncowka do lejka.
Już jest temat o tej klapce i SmartFuel, sam pisałem w nim bo mnie dręczyło, że tak jest, ale Tipo ma większe problemy niż brak rygla i jak coś Ci wyskoczy to nawet nie będziesz myślał o tym. Zapadki palcem naciskasz i już, nie trzeba pistoletu czy rurki.
Mi tez to wadziło ale przebolałem i zapomniałem... jak pisał przedmówca, są inne wieksze bolączki... ale o większości tez zapominam, kozę to przyzwyczajenie tak działa..
W takim razie wnioskuję o zamknięcie tematu w celu zbędnych komentarzy. 🎄