To jest widok strony w wersji do druku
-
Czujnik deszczu pomoc
Witam . Mam prośbę czy ktoś z forumowiczów mógłby mi powiedzieć jak wyłączyć czujnik deszczu? Jak dam manetkę na dół raz to wycieraczki chodzą jak chcą w sensie raz wolno raz mega szybko w zależności jak spadnie deszcz na czujnik i jak on zareaguje , jak przekręcałem na czasówkę 1 bieg 2 bieg 3 bieg to za każdym razem robią tylko jeden ruch i dalej działają automatycznie! Da się to jakoś wyłączyć???? Chciałbym żeby wycieraczki działały tradycyjnie czasowo wolno średnio i szybko jak w każdym normalnym aucie. Prosze o pomoc.
-
Pewnie zabrzmi to głupio, w instrukcji znajdziesz odpowiedź;)
Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
-
-
Jakbym rozumiał instrukcje to bym nie pisał ale dla mnie procedura dezaktywacji automatycznych wycieraczek na stałe jest nie możliwa czy mam racje? Jeżeli nie to prosze o podanie procedury jak to ma wyglądać ?
-
Nie da się włączyć czasówki w standardowy sposób, jeśli masz czujnik. Czasówka jest zależna od czujnika. Możesz jedynie zmiejszyć lub zwiększyć czułość czujnika przekręcając pokrętło.
I tak to jest wygodniejsze rozwiązanie niż GP. U mnie aby zmienić czułość czujnika, trzeba to zrobić na postoju, klikając odpowiednie pozycje w menu komputera.
Na logikę można by spróbować wypiąć czujnik i sprawdzić reakcję całego układu. Być może będzie potrzebne osiowanie, żeby komputer zaadaptował działanie wycieraczek do wersji bez czujnika. Ale to tylko takie gdybanie. Nie robiłem tego wcześniej.