To jest widok strony w wersji do druku
-
Dziura w nadkolu...
Witam!
Od niedawna posiadam Fiata 500 1,4. Podczas wymiany opon zauważyliśmy, że w nadkolu od strony pasażera jest prostokątne wycięcie. Wygląda to tak jakby miała być tam przykręcona jakaś osłona(?) :roll: Czy orientuje się ktoś, czy rzeczywiście oryginalnie jest tam coś zakręcone i jak to się nazywa-pod jaką nazwą mam tego szukać w sklepie:confused:
-
Zaślepka nadkola to się nazywa. Po drugiej stronie powinna być taka sama.
Poniżej pierwszy link z wyszukiwarki
sklep.pol-car.pl
Jak nie chcesz kupować to zaklej srebrną taśmą, wyjdzie na to samo.
Ja byłem zmuszony, tak zrobić, bo w GP przez taką rewizję w nadkolu wymienia się podobno żarówki od kierunkowskazów, a w deszczową pogodę woda dosłownie wlewała się pod maskę.
Ja miałem pod ręką taśmę w kolorze czarnym, więc nawet tego nie widać. Zresztą teraz robią już różne kolory, a napisałem że chodzi o srebrną, bo tak jest ciągle najbardziej rozpoznawalna :)
-
Cytat:
Napisał
malutki1989
Ja byłem zmuszony, tak zrobić, bo w GP przez taką rewizję w nadkolu wymienia się podobno żarówki od kierunkowskazów,
W GP jest zaślepka innej konstrukcji niż w 500, 500L i 500X, dlatego standardowo się ją zakleja.
Ta rewizja w GP nie jest podobno do żarówek kierunkowskazów, służy właśnie do tego. Jednak jest na tyle dużo miejsca pod maską (benzyny), że można obejść się bez tych rewizji.
Cytat:
Napisał
malutki1989
Proponuję jednak założyć rewizję, bo jak przyjdzie do wymiany żarówek w pincecie, to będzie kiepsko. W pincetach bez rewizji w nadkolach żarówek w lampach umieszczonych w zderzaku nie idzie wymienić od góry, od dołu też nie prosta sprawa.
-
Super, bardzo dziękuję za odpowiedź i link!:lol:
Cytat:
Napisał
malutki1989
Zaślepka nadkola to się nazywa. Po drugiej stronie powinna być taka sama.
Poniżej pierwszy link z wyszukiwarki
sklep.pol-car.pl
Ja byłem zmuszony, tak zrobić, bo w GP przez taką rewizję w nadkolu wymienia się podobno żarówki od kierunkowskazów, a w deszczową pogodę woda dosłownie wlewała się pod maskę.
Ja miałem pod ręką taśmę w kolorze czarnym, więc nawet tego nie widać. Zresztą teraz robią już różne kolory, a napisałem że chodzi o srebrną, bo tak jest ciągle najbardziej rozpoznawalna :)
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Ta rewizja w GP nie jest podobno do żarówek kierunkowskazów, służy właśnie do tego.
Napisałem słowo "podobno", bo sam też nigdy z tego nie korzystałem, jak przyszło do wymiany żarówki, to zrobiłem to normalnie, czyli spod maski :P