To jest widok strony w wersji do druku
-
Żarówki H4 jakie wybrać?
Witam serdecznie,
Posiadam swojego 500X od kwietnia. Naturalnie jeździłem dużo na światłach do jazdy dziennej. Mamy jesień, a za chwilę zimę. Istotna jest więc kwestia oświetlenia.
Mam w związku z tym pytanie - czy stosujecie może żarówki (chodzi mi o światła mijania) "podkręcone", niestandardowe? Myślę o opcjach markowych producentów. Do tej pory w swoim Bravo używałem Philips BlueVision Ultra (miałem 3 komplety podczas użytkowania auta). W soczewce spisywały się bardzo dobrze, lepsze oświetlenie drogi plus ładne, przyjazne dla oka bielsze światło.
Zastanawiam się teraz, czy iść w kierunku Philips'a, czy może zmienić na np. Osram? Może macie jakieś swoje doświadczenia w tym zakresie i możecie mi coś polecić.
Dziękuję z góry. ;)
-
Cześć
Kiedyś, w innych autach testowałem różne rozwiązania (co prawda przy H7).
Zawsze lepij odpowiadały mi OSRAM Nightbreaker'y niż PHILLIPS.
Znajomy ma w Fordzie Ka MY2015 (z odbłyśnikiem) OSRAM +130%.
Świecą bardzo ładnie i jasno. W dzień jeździ na DRL w nocy ma duuuużo światła. I tak już rok na tych "bańkach".
Ja bym sobie kupił OSRAM +130% jakbym miał wybierać żarówki halogenowe.
-
Cytat:
Napisał
miro_miro
Cześć
Kiedyś, w innych autach testowałem różne rozwiązania (co prawda przy H7).
Zawsze lepij odpowiadały mi OSRAM Nightbreaker'y niż PHILLIPS.
Znajomy ma w Fordzie Ka MY2015 (z odbłyśnikiem) OSRAM +130%.
Świecą bardzo ładnie i jasno. W dzień jeździ na DRL w nocy ma duuuużo światła. I tak już rok na tych "bańkach".
Ja bym sobie kupił OSRAM +130% jakbym miał wybierać żarówki halogenowe.
Dzięki za odpowiedź. Ja byłem zadowolony z Philips, ale przeglądam Internet i te Osram także wydają się ciekawą opcją. Pytam, bo jednak informacje w aspekcie tego jak się sprawują w praktyce są ważne. Najdłużej te Philips wytrzymały mi w Bravo 2 lata, co uznaje za bardzo dobry wynik. Tym bardziej, że Bravo nie miało świateł do jazdy dziennej.
Jedynie szkoda, że 500X nie ma soczewek. :)
Jakiś czas temu kupiłem i zamontowałem żarówki Philips WhiteVision do oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Efekt dość fajny. W Bravo też używałem ;)
-
Cytat:
Napisał
Pawcio90
Jedynie szkoda, że 500X nie ma soczewek.
Jak to nie ma soczewek? A przy biksenonach:?::cool:
Co do soczewek przy żarówkach halogenowych, to mam mieszane uczucia co do trwałości soczewek. Dłużej zapewne wytrzymają standardowe reflektory.
Co do H4. W GP używałem Osram +130%, jakieś Bosch +coś tam %, Philips coś tam +%, teraz jeździ na Osram Night Racer +110% i jest ok. Ogólnie na wszystkich wymienionych firm z + było ok. Jednak biksenony w 500X i tak lepiej świecą.
-
[QUOTE=krowka1978;348448]Jak to nie ma soczewek? A przy biksenonach:?::cool:
Tak, oczywiście przy biksenonach posiada. ;) Ja mam wersję Pop Star, a z dodatków do niej koło dojazdowe, przyciemniane szyby :) Na pewno ksenon świeci lepiej, naturalna sprawa. :)
Miałem pozytywne odczucia ze światłami w Bravo i dlatego pójdę pewnie w kierunku zakupu żarówek "podkręconych". Dzięki bardzo za opinię!