Błędne komunikaty komputera i kontrolek
Witam :)
Od niedawna jestem posiadaczem Linei. Jeżdżę raczej tylko sobota-niedziela więc mało.
Jednego razu migał mi przebieg. Później zaczęły mi pojawiać się, moim zdaniem błędne, komunikaty na komputerze oraz zapalać kontrolki. Dotąd odnotowałem:
- Kilka dni temu w połowie dnia po dłuższym postoju "Uszkodzony airbag", ale bez zapalenia się kontrolki airbagu, za to po kilku minutach zapaliła się kontrolka niezapiętych pasów (tego samego dnia jeszcze po dwóch postojach, od tego czasu ani razu). Na koniec dnia "Zbyt niskie ciśnienie oleju", ale to chyba prawidłowo bo zgasł mi przy leniwym parkowaniu. Wszystkie komunikaty i kontrolki gasły po ponownym zapłonie. Tego dnia napięcie na aku 12.4 V po godzinie od jazdy. Obciążenie radio i klima, dzień deszczowy.
- Dzisiaj po odpaleniu w suchy dzień "Koniecznie uzupełnij paliwo" przy połowie baku... i kontrolka Fiat Code. Chwilę był na wysokich obrotach bo długo stał.
Aku jest jeszcze oryginalne z Fiata :-)
Jak najlepiej sprawdzić co może być nie tak? Mieliście już podobne problemy? Dziękuję z góry za każdą odpowiedź.