Witam,
Gdzie znajduje się czujnik temperatury Klimatronica? Jeden jest na środku na podszybiu z przodu (wystający cypel), a chyba jest jeszcze drugi, który mierzy temp. wewnątrz.
Pozdr
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,
Gdzie znajduje się czujnik temperatury Klimatronica? Jeden jest na środku na podszybiu z przodu (wystający cypel), a chyba jest jeszcze drugi, który mierzy temp. wewnątrz.
Pozdr
To na środku kokpitu pod szybą to nie jest czujnik temperatury, a czujnik nasłonecznienia.
Mierzące temperaturę są dwa w panelu, do tego są czujniki mierzące temperaturę wylotów na poszczególne sekcje, z podziałem na strefy, czujnik temperatury parownika (aby nie oblodziło) i czujnik wilgotności.
Jako, że w 500X jest dwustrefowa, więc czujniki nawiewów i temperatury wnętrza muszą być zdublowane.
Dzięki za info! Zmierzam do tego, że ostatnio zauważyłem taką sytuację podczas jazdy autostradą (duży pęd powietrze): Temp. zewn. ok 10 st., klimatronic ustawiony na 22 st. full auto, obieg z zewnątrz. Na początku leci ciepłe powietrze (tylko strefa nóg - norma bo zawsze tak było), ale po nabraniu prędkości na autostradzie zaczyna chłodzić, powietrze leci na nogi oraz na środek. Musiałem ustawić na 26 st. żeby znów zaczęło lecieć ciepłe.
Nie musi cały czas lecieć ciepłe powietrze.
Przy jeździe to normalne. Musiałbyś włączyć obieg zamknięty. Po prostu pęd powietrza się dostaje. W miescie zawsze mam ustawioną temp niższą niż podczas szybkiej jazdy.
Dzięki za info. Czy istnieje jakaś kombinacja na reset/kalibrację klimatronica? W starszych modelach Fiata należało przytrzymać jednocześnie AUTO+MONO i klimatronic się resetował/kalibrował, czy w naszych 500x da się to zrobić?