jest może jakiś patent ewentualnie warsztat żeby odkręcić zapieczone śruby i wyciągnąć wtryskiwacze , Moczą sie już tydzień w różnych preparatach i narazie nic indukcja nagrzewarka nie podchodzi
To jest widok strony w wersji do druku
jest może jakiś patent ewentualnie warsztat żeby odkręcić zapieczone śruby i wyciągnąć wtryskiwacze , Moczą sie już tydzień w różnych preparatach i narazie nic indukcja nagrzewarka nie podchodzi
Młotek i przecinak :P
A na serio, to faktycznie młotkiem obstukujesz łebki, zakładasz na wkrętarkę odpowiednią nasadkę i na niskim ustawieniu sprzęgiełka próbujesz okręcić. Wibracje powinny wzruszyć śruby.
Tylko tak jak mówię, sprzęgiełko na 3-4 poziomie (jeśli masz ich np. 16), żeby nie zerwać od razu łba.
Są też szkoły, które mówią, żeby takie śruby wykręcać na rozgrzanym silniku.
Tylko rozgrzany silnik i strzelają, strzeli odczekasz i znów i tak do wykręcenia, A wtryski urywają się niestety :[. Tydzień temu przyjechał Ducato 3.0 D 180 i próbowaliśmy sami wyciągnąć odważnikiem 25kg stojąc na pasie auta :P i nie ma szans, zadzwoniliśmy po specjalistę i na prasie hydraulicznej pękają w głowicy.Pozdrawiam
juz zrobione śruby urwane , ale za to wytryski wyszły łatwo , auto poskładane koszt 7 tys zł niwsety auto dalej nie jezdzi jak powinno
U mnie auto przyjechało na dpf z milionem błędów, pozostało parę hahha. Sprawdź wiązkę silnika jeżeli sporo błędów, ja tez walczę z wiązką od dpf i ogółem błędy za niskiego przepływu powietrza, doładowanie na-, świeca któraś lub wiązka :(. skoro na nowych wtryskach nie chodzi sprawdz cisnienie pompy cr
błędów zero korekta wtryskiwaczu od 1,47 1,00 -2,45 0,14 czsami korekta bliksa zero na wszystkich wiązka okn , przed przeszkodczeniem paska było jak w bajce wtryski sprawdzane w 2 warsztatach na maszynie ok .. pozostała jeszcze koncepcja z przestawionymi krzywkami na wałku rozrządu .. ale czy to prawda ??;-(
Rozwiązanie jest jedno , co jakiś czas trzeba wykręcać śruby czyścić i wkręcić tylko kto to będzie robić ? NIKT . Śruby zawsze się urwą , nie pomyślał pomysłodawca o tym aby dać twardszą śrubę . Miałem silnik po 65 000 km , śruby stały dęba , niestety głowica na zewnątrz i do rozwiercenia .
słyszałem ze tam jest problem z ciekająca woda z podszybia prosto na silnik , wystarczy prawdopodobnie uszczelnić plastikowe podszybie i śrubki będę się odkręcać