To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
doblo I czy II -
doblo I czy II
hej, chciałbym kupić Doblo z 2010 roku, ale nie wiem czy wybrać I czy II wersję kilka tysięcy droższą, bo na różnych forach sprzeczne info na ten temat. Bardzo proszę o pomoc osoby, które miały do czynienia z jedną i drugą wersją, która lepsza. Zaznaczę, że zależy mi na niezawodności a mniej na wykończeniu.
-
Tylko nie kupuj z silnikiem 1,9D na pompie Lucasa.Jesli ma to byc diesel, to z "niezniszczalnym " siln. 1,9jtd...
-
dzięki za ostrzeżenie. A słyszałeś może z którą wersją są większe problemy, szczególnie te kosztowne? Czy wersja II to poprawiona wer. I, czy tylko zmienione nadwozie a może jest słabsza, bardziej awaryjna niż starsza?
-
Robilem rozrzady kilku znajomym w doblakach ,1,9 jtd.Nic nie gadali o jakis uciązliwych awariach, Slabe zamki w tylnych drzwiach, zawieszenie przednie, laczniki stabilizatora, usterki ,zuzycie jak w kazdym.W tych II z silniczkami 1,3 jtd, czasem wysypywaly sie rozrzady, urywal sie lancuch.Ale autka są przeciązane i gnebione na maxa, stad takie awarie.dlatego szukaj modelu wg. mnie z siln. jtd1,9 100KM. Umiarkowanie pali i maloawaryjny. Z benzyna nie mialem do czynienia. mam pod opieka 4 fiaty jtd, ze znacznymi przebiegami ponad 200kkm i nic sie nie dzieje...Czesci tanie, latwo podebrac cos i innego modelu...fiata