To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Przegląd -
Przegląd
Witam,
czy wie może ktoś po jakim czasie niknie symbol klucza przypominający o przeglądzie po upływie 1 roku od ostatniego przeglądu? wcześniej mi się zaświecił przypominający po 15kkm ale znikł w ciągu 2-3 dni? Może jest jakiś sposób na ręczne usunięcie?
-
Ręcznie nie usuniesz, tylko programem. Ktoś pisał ze po iluś tam km znika.
-
Co roku będzie się pojawiać przez 8 lat - ogólnie jest ustawionych w komputerze 9 przeglądów.
Można to zmniejszyć do wartości 1 czy 0 i już więcej nie będzie komputer przypominał o przeglądach.
Inspekcje serwisową kasuje się też przez OBD komputerem lub komórką.
Natomiast czy inspekcja serwisowa znika po iluś tam dniach sama to nie wiem, nigdy nie musiałem tyle czekać :)
-
Znika po 30 dniach/1000km, czyli po maksymalnym czasie możliwym do zgodnego z gwarancją przedłużenia serwisu. Pojawi się wówczas komunikat "Kupon nieważny".
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Można to zmniejszyć do wartości 1 czy 0 i już więcej nie będzie komputer przypominał o przeglądach.
Przy wartości 0 nie będzie przypominał, ale również zniknie z menu pozycja "Serwis", czyli znika informacja o tym ile zostało do serwisu.
Zawsze ustawiam "Liczbę kuponów" na maksymalną wartość po skasowaniu inspekcji, czyli 9. Przy 1 będzie pozycja w menu i będzie przypomnienie.