To jest widok strony w wersji do druku
-
Rozkodowanie IMMO ME73H4
Witam, czy ktoś z forumowiczów posiada wiedzę na temat programu do usuwania immo na postawie wsadu ze sterownika?
Chodzi mi głownie o sterownik ME73H4 0261 201 635
Ktoś powie że ten sterownik nie występował w stilo. To prawda bo jest z Bravo II. Jednak mój obecny ME73H4 0261 208 204 nie obsługuje ASR/ESP. W poprzednim stilo to miałem tyle że w wersji ABS/ESP 5.7. Ta wersja nie jest kompatybilna ze sterownikami ze stilo 1.4. Kiedyś podobny temat krążył o dokładaniu ESP na naszym forum. Dlatego pompa ABS/ESP 8.0 przeszczepiona jest od Bravo II wraz ze wspomaganiem kierownicy z zintegrowanym czujnikiem skrętu i czujnikiem przyspieszenia bocznego. Pozostał mi jedynie sterownik silnika do przekodowania pod moje klucze które są zaprogramowane w BODY i do których mam kartę kodową. Uciążliwe jest ręczne wklepywanie pinu pedałem gazu przed każdym uruchomieniem (tu chodzi o pin ECU silnika).
Zadam jeszcze pytanie do posiadaczy stilo poliftowych (tych co mają przełącznik regulowanych lusterek na tunelu).
Ile wasze BODY posiadają pinów w kostkach Niebieskiej i Czarnej? Czy jest ktoś kto ma takie stilo z szyberdachem?