Rozszerzona gwarancja- Maximum Care. Ktoś sprawdzał? Warto?
Witam,
Noszę się z dokupieniem rozszerzonej gwarancji do 500X. Myślę o pakiecie na 4 lata w wariancie Maximum. Dostałem dzisiaj szczegółowe warunki tego pakietu i mam trochę wątpliwości. Jako elementy niepodlegające gwarancji są wyszczególnione np listwy ozdobne, lampy zespolone, układ wydechowy, sprzęgło, wtryskiwacze oraz wiele elementów karoserii (uszczelki, klamki, zawiasy, szyby, ramki szyb, uszczelki szyb i drzwi). Trochę tego dużo jak na wariant Maxiumum...
Auto użytkuje moja żona i wiedząc jak jeździ, wolałbym mieć święty spokój chociaż do końca leasingu. Gwarancja nie jest tania- 4 lata za 2000 brutto, ale z drugiej strony w przypadku grubszej awarii można polecieć w dużo większe koszty. Generalnie raczej bym się nie bawił w podobne rzeczy w prawie nowym aucie, ale jak czytam o niektórych awariach tu na forum, to trochę się obawiam.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tego typu gwarancją? Szczególnie z korzystaniem z niej? Jak się sprawdza? Czy ASO nie szukają na siłę później dziury w całym?