To jest widok strony w wersji do druku
-
pomocy żółty adapter
witam,
zakupilem dla siebie do uzytku tester (chinol) fiatecuscan i motyw wyglada tak podpinam kabelek wykrywa tester i port com mam grande punto 1.4 8v z silnikiem sie łacze bez problemu , z abs tez i wspomagniem do reszty potrzebuje adapter zolty zakupilem z adaptermi zoltym zielonym i czerwonym no i wpinam adapter do testera i do obd i lipa :/ gdzie wyczytalem zeby zmienic na obd link port ale nic nie daje chce sie polaczyc z ble and me bo niedziala mi i usb tez i miga mi przebieg kilometrow :/ drazni strasznie mnie , p.s przepraszam z bledy pisalem szybko i pozna pora i zgory dziekuje tym co sie zainteresuja moim przypadkiem :) wersja 3,6 full
-
Licznik mruga tzn. body wykrył zmianę w konfiguracji (usunięty lub dodany moduł) zrób osiowanie proxi . Poczytaj trochę na forum to dużo się dowiesz o obsłudze programu i problemach z tym związanych .
Zakup kabelka i ściągniecie z neta programu nie gwarantuje naprawy samochodu .
-
1 załącznik(i)
Sprawdź na początek czy żółty adapter, to na pewno żółty adapter.
Poniżej schemat zapożyczony z www.multiecuscan.net
Załącznik 33534
-
Odnosnie proxy po to kupilem adapter i tester wczesnies posiadem vaga (mialem audi a3) (jakos sobie radzilem oczywiscie z pomoca kolegow zawansowanych z forum nikt nie urodzil sie geniuszem kazdy nabywa jakie doswiadczenie) no wiec
problemy zaczely się od wymiany akumulatora . niby u znajomega kolegi ma cdifa2 jest osiowanie proxy ale nie ogarnelo tego nie wiemy czemu . nie dziala mi funkcja blu and me usb w schowku inny kolega z kolei z linea podpowidzial mi o sciagnieciu jakiegos pliku na pend driva ale nie wien o co chodzi
-
im nowsze auto tym mniej podatne na nieoryginalne oprogramowanie.
Wiele osób borykało się już z problemem, że ściągnął sobie skądś program i nie działają wszystkie funkcje.
U Ciebie może być podobnie. Tego jak to nazwałeś "chinola" komputer nie przepuszcza. Może ktoś z forum jest z Twojego regionu i ma oryginalny MES. Podłączy i sprawdzi...