Wycie z tyłu, błąd airbagu, trzęsienie budą przy większych prędkościach.
Witam,
Zakupiłem jakiś czas temu Fiata Stilo z 2003 roku. Od tej pory przejechałem nim ok. 4-5 tyś. Nie znam się na autach kompletnie i od tego zakupu dopiero zagłębiam się w temat. Mam z nim obecnie 3 problemy:
1. Błąd Airbagu który był już jak kupiłem auto, na forach piszą, że to wina korozji na pinach od kostki ale chciałbym zapytać też o zdanie was.
2. Auto przy większych prędkościach powiedzmy +100km/h zaczyna lekko drżeć budą z przodu. Kierownicą, lusterkami itp. Nie jest to jakoś mega silne, aczkolwiek w moim przypadku przy 1000km raz na jakiś czas strasznie uciążliwe. Koła wyważone tylko z przodu, końcówki drążka wykluczone, byłem u 2 różnych mechaników, powiedzieli, że wszystko wygląda ok, części wymieniane serwisowo i nie mają się do czego przyczepić, aczkolwiek niby grzeje się jeden przegub lecz nie mogą mi zapewnić na 100%, że to tego wina i wymiana cokolwiek da.
3. Od wczoraj z tyłu auta słychać dziwne wycie, rosnące z rosnącą prędkością i odwrotnie. Czy na luzie, czy na biegu, czy na sprzęgle nie ma znaczenia. Koła? Łożysko? Piasta?
Jeśli ktoś miał podobny problem do któregoś z powyższych prosiłbym o jakieś rady...
Dziękuję z góry!