Witam. Czy ktoś pokusił się o zmianę tarcz na nawiercane na przednią i tylną oś??
Jak to co polecicie ?? MIKADO czy SPEEDMAX
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. Czy ktoś pokusił się o zmianę tarcz na nawiercane na przednią i tylną oś??
Jak to co polecicie ?? MIKADO czy SPEEDMAX
Osobiscie od roku jeżdzę na tarczach firmy zimmerman sport, ale w Insigni.
Nie wiem czy wystepuja do Cromy.
Ogólnie croma ma dosc dobre hamulce w wersji 305mm.
Mam nawiercane i nacinane tarcze Mikody ale o średnicy 285 mm i są to dość "miękkie" tarcze więc z miękkimi klockami pracują tylko poprawnie... czyli Ferodo Premier
Ty masz silnik 2,4 więc tarcze z przodu o średnicy 305 mm i Mikoda z tego co pamiętam niema takich tarcz ani do przodu ani do tyłu
Tak 2.4, przód 305 a tył 292. Croma to ciężkie auto. Interesowałem sie zaciskami 4 tłoczkowymi ale to za droga inwestycja.
Wcześniej jeździłem Lancia Delta 1.9 TT no i tam hamulce to kozak ale rodzina się powiększyła i padło na Crome.
Skoro juz wspomniałeś to zapytam o deltę. Jak jeździł 1.9 tt? Myslisz ze to dobre auto dla rodziny z 2 dzieci z czego 1 w wózku? Przymierzam się do niej . jaki silnik powyżej 150 km byś wybrał?
Powiem tak super wóz ale dla kawalera lub dla rodziny bez dzieci. Urodził się syn i już się zaczęły problemy tj. ciasno i mało miejsca w bagażniku. Co prawda można przesunąć tylną kanapę do przodu ale coś kosztem czegoś. Silnik 1.9 TT to poezja i godny polecenia spalanie wahało się od 6 do 11 l.
Delikatna modyfikacja i 210 KM i 440 Nm. Tylko skrzynia F40 bardzo delikatna. Już sobie szukam 159 2.4 dla Ciebie będzie bardzo dobre rozwiązanie.
Cięzkie, ale te 305mm dają radę.
U mnie w Insigni jest 296mm i to nie daje rady wogole.
Nowe tarcze Brembo klocki ferrodo płyn hamulcowy zestawy naprawcze tłoczków i jakoś słabo
Kerim, to ja mam firmy textar i klocki i tarcze, i powiem Ci bardzo fajnie to hamuje(taki zestaw dałem bo auto tylko po miescie jezdzi, i w dodatku żona croma jezdzi)
Również komplet textar 305 i 292, polecam. Te pierwsze ponad 110 tys i sa a tyl ponad 140 tys ale sie koncza. Gdyby nie problemy z tloczkami i recznym wytrzymalyby o wiele wiecej.
Które tarcze założyłeś ??
@kerim mozesz sie pokusić o załozenie 4 tłoka, na forum autokacik,jeden z uzytownikow napisal to "kumpel brał moje 305 na 4 tłoku do cromy ... zrobili mu adaptery i zadowolony"
Może jakiś namiar na kolegę.
W tym problem ze nie logował się na forum od 4 miesiecy, ale pisze jeszcze z jednym.Jak tylko cos dowiem zaraz Ci dam znac.