Radio Visteon cd Stilo 2001 + emulator zmieniarki
Witam
Od niedawna jestem posiadaczem stilo z radiem visteon (bez zmieniarki). Po rozegraniu polowy deski rozdzielczej do czyszczenia plastików :D ... Pora na ogarnięcie radia .
Mam dwa problemy radio gubi mi fale fm (raz działa dobrze , raz tylko szumi) . Doczytałem ,że należy wówczas wymienić uklad tea 6842H . Byłem w pobliskim serwisie nie chcieli mi tego zrobić , czy jest to aż tak problematyczne do zrobienia? .Da się to zrobić w warunkach domowych zwykła lutownicą ? . Ktoś może dawał to radio do naprawy w okolicach Wwa ?
Druga sprawa płyty cd . Nagrane cd z laptopa chwile działało , pogralo 5 min teraz tylko leci czas dźwięku nie ma , albo przełącza po kilku sekundach automatycznie na radio .
Ogólnie radio gra bardzo ładnie i jestem zaskoczony jakością dźwięku dlatego chciałbym utrzymać ten zestaw .
Znalazłem na allegro coś takiego :
https://allegro.pl/emulator-zmieniar...8.html#thumb/3
Czy ktoś testował coś takiego ? I może się wypowiedzieć na temat jakości dźwięku i ogólnie działania takiego adaptera ?
Jeżeli nie uda mi się naprawić radia (bo pewnie laser już jest zużyty) to chyba jedyne rozwiązanie ? .
Szukałem nowego lasera do tego radia w internecie ale nie udało mi się znaleźć .