To jest widok strony w wersji do druku
-
Ubezpieczenie do 1.4 8v
Cześć
jaką ubezpieczalnię polecacie pod względem jakości obsługi i tego jak sprawdzają się w realiach?
Po poprzednim właścicielu moje 1.4 8v 2005 jest w PZU, ale podejrzewam, że w przyszłym roku nie będę miał już tak niskiej składki, stąd to pytanie.
-
Chcesz iść po jakości, czy po cenie?
Za jakość trzeba zapłacić.
Za niską cenę masz wielkie g....o w razie jakiegoś zdarzenia.
Jeśli chodzi o porównanie jakość-cena to PZU jest na bardzo dobrym poziomie, przynajmniej jeśli chodzi o moją okolicę.
Nic innego nie polecam. Szczególnie złe wspomnienia mam z Generali i MTU.
Hestię też odradzam, ja nie miałem, ale inny kierowca, którego miałem "przyjemność" spotkać na drodze miał. Sprawa ciągnęła się prawie pół roku.
Patrząc na Twój profil, to OC za około 1,5 tys. możesz dostać do tego autka, no chyba że dopiszesz współwłaściciela z pełną zniżką.
Cytat:
Napisał
LukaszRo96
podejrzewam, że w przyszłym roku nie będę miał już tak niskiej składki
Skąd takie podejrzenia? Ja mimo wzrostu cen OC w tym roku i tak zapłaciłem mniej niż w poprzednim. Ten sam wariant, to samo auto, te same zniżki.
Jeśli przepisywałeś ubezpieczenie poprzedniego właściciela na siebie, a tak to prawilnie powinno wyglądać, to musieli i tak dokonać rekalkulacji składki.
W tym roku za pakiet OC+AC+NNW z dodatkową ochroną zniżek i pełnym asistansem zapłaciłem niewiele ponad 1100 zł.
Gdzie ceny u innych ubezpieczycieli za samo OC zaczynały się od 800 zł, zawsze idę z ciekawości zapytać :)