Witam.Potrzebuje szczegółowy opis przekaźników Fiata Bravo 2,1.4 t-jet 120 km,2010 rok.W instrukcji nie znalazłem.Chodzi mi szczególnie o przekaźnik wycieraczki tylnej.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam.Potrzebuje szczegółowy opis przekaźników Fiata Bravo 2,1.4 t-jet 120 km,2010 rok.W instrukcji nie znalazłem.Chodzi mi szczególnie o przekaźnik wycieraczki tylnej.
w programie znalazłem taki opis cytuje-
OPIS FUNKCJONALNY
Urządzenie elektroniczne wewnątrz przełącznika pod kierownicą H5 i sterowania dźwigni prawej przełącznika zasilane są na styku 11 konektora A w linii "poprzez kluczyk" (INT/A) z przekaźnika T12 zabezpieczonej bezpiecznikiem F43, oba znajdujące się w skrzynce bezpieczników pod deską rozdzielczą B2.
Część urządzenia elektronicznego w przełączniku pod kierownicą H5, która steruje funkcją wycieraczki szyby tylnej zostaje zasilana na styku 2 konektora C w tej samej linii "poprzez kluczyk" (INT/A) z przekaźnika T12, zabezpieczonej bezpiecznikiem F52, zawsze znajdujacym się w skrzynce bezpieczników pod deską rozdzielczą B2 .
Styk 7 konektora A i styk 5 konektora C w H5 jest masą.
Po włączeniu funkcji wycieraczki szyby tylnej, przełącznik pod kierownicą H5 przesyła sygnał sterowania do silnika wycieraczki szyby tylnej N16 ze styku 3 konektora C; do styku 4 przesyłany jest natomiast sygnał pochodzący z krzywki końca skoku silnika dla wyłączenia funkcjonowania.
a czemu to pytanie co sie konkretnie dzieje??/
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
może to coś pomoże ;-) Załącznik 33283Załącznik 33284