To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Problem z olejem -
Problem z olejem
Witam, nie dawno zakupiłem Fiata tipo sedan 1.4. 16v. Wczoraj sprawdziłem poziom oleju , i zauważyłem iż bagnet jest suchy , komputer nie pokazuje żadnych informacji na temat minimalnej ilości oleju. Jutro muszę szybko kupić olej i wlać bo nie wiem co się dzieje. bardzo bym prosił o informacje jak dokładnie nazywa się olej który jest wlewany przez fiata do tipo sedan 1.4 bezyna
-
Selenia, jest w instrukcji
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Sprawdziłeś zaraz po zakupie czy w ogóle było jakieś wskazanie na bagnecie?
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Sprawdziłeś zaraz po zakupie czy w ogóle było jakieś wskazanie na bagnecie?
ja nie odbierałem samochodu więc nie wiem jaka była sytuacja z tym sprawdzaniem. A możesz mi zrobić zdjecie jak wygląda ten olej ( opakowanie) dla tego silnika ? i mam jeszcze jedno pytanie czy jesli by był maly poziom oleju w silniku to komputer pokładowy by mnie o tym poinformował
-
Ja mam inny olej bo mam fabryczny gaz.
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Ja mam inny olej bo mam fabryczny gaz.
mam jeszcze jedno pytanie czy jesli by był maly poziom oleju w silniku to komputer pokładowy by mnie o tym poinformował
-
Komputer poinformuje już trochę za późno jak pompa nie będzie miała z czego ciśnienia zrobić, będzie wtedy lampa alladyna i bezwzględny zakaz dalszej jazdy...
-
A w Pana Fiacie tez się zdarzyła taka sytuacja w czasie sprawdzania oleju ze bagnet jest suchy
-
1 załącznik(i)
Witaj, bagnet w naszym TIPO pomiedzy min a max ma 0,5l pojemności więc jeśli brakuje Ci z 1l oleju to już na bagnecie będziesz miał sucho.
Rozumiem że na bagnecie nie było śladu oleju w ogóle, nawet poniżej przedziałki? Jaki przebieg ma obecnie samochód?
Myślę, że nie ma co się martwic na zapas, dolej tylko szybko oleju.
Potrzebujesz taki SELENIA K P.E.
Załącznik 33247
-
Co jak co ale jak oleju brakuje to sie dolewa obojetnie jaki byle specyfikacje spelnial. Zainteresowany, ale w instrukcje nie zajrzy, co zajmuje mniej czasu niz czekanie az ktos odpisze...
-
Cytat:
Napisał
kuchaaarz92
A w Pana Fiacie tez się zdarzyła taka sytuacja w czasie sprawdzania oleju ze bagnet jest suchy
Z ciekawosci spytam po jakim przebiegu taka sytuacja?
-
Z tym olejem to jakaś ściema , ile trzeba pokonać przebiegu by spalił ok . + - 1,5 litra oleju by na bagnecie była susza . Zakładam że może mały wyciek, ale rozsądny prowadzący takie sytuacje monitoruje na bieżąco ( przez wykonywanie O.C . ) i szybko stwierdzi problem .
-
W salonie przecież chyba wiedzą czy auto posiada właściwy poziom oleju.... Raczej brak chyba nie wchodzi w grę. Myślę że może jeszcze sytuacja taka, że olej jest tak czysty, że go nie widać na bagnecie.... i użytkownik go "nie widzi"
-
Cytat:
Napisał
jacek2
W salonie przecież chyba wiedzą czy auto posiada właściwy poziom oleju.... Raczej brak chyba nie wchodzi w grę. Myślę że może jeszcze sytuacja taka, że olej jest tak czysty, że go nie widać na bagnecie.... i użytkownik go "nie widzi"
Powiedz, że żartujesz z tą czystością...
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Powiedz, że żartujesz z tą czystością...
No wyszło trochę śmiesznie..... miało być że olej jest taki przezroczysty (bo w nowym silniku i z nowym olejem tak jest) że trudno go na bagnecie "wyczaić":lol:;-)