Doblo 1.6 benzyna, sterownik silnika.
Witam wszystkich Forumowiczów.
Kupiłem ostatnimi czasy fiata doblo, 1.6 benzyna. Auto fajne i pakowne. Takie było nam potrzebne. Wszystko było cacy do momentu założenia instalacji gazowej firmy STAG. Na benzynie auto śmiga aż miło. Na gazie generalnie też fajnie jeździ tylko od czasu do czasu, bez żadnej, określonej przyczyny, po wciśnięciu sprzęgła auto gaśnie. Jest tak, że przez dzień, dwa, trzy nic się nie dzieje. A czwartego dnia auto gaśnie dziesięć razy. Dzieje się tak tylko na gazie. Na benzynie jest ok. Gaziarze twierdzą, że to wina samochodu, a nie instalacji gazowej. Zaprzyjaźniony mechanik chętnie mi samochód naprawi tylko że wszystko jest sprawne więc co ma mi naprawiać. Gość od regeneracji sterowników w Ciechanowie też chętnie naprawi sterownik ale twierdzi że to wyrzucone 500 pln. bo na benzynie brak objawów uszkodzenia sterownika. Narazie więc jestem w czarnej..., wiecie czym😕.
Zgłosiłem sprawę do centrali STAG. Mają sprawdzić poprawność montażu instalacji tylko nie wiedzą kiedy.
Po przewertowaniu Internetu doszedłem do wniosku że narazie mogę zrobić jedną konkretną rzecz dla mojego fiata. Mianowicie przenieść sterownik w bardziej przyjazne dla niego miejsce. I tutaj pytanie i prośba jednocześnie: gdzie go mogę przemontować zeby nie był narażony na tak wysoką temperaturę i drgania jak jest w tej chwili?