Witam.
Mam do was pytanie. Jak w GP z roku 2006 są sterowane światła mijania / długie tj. stała masa i zmiana plusa na pinach H4 czy plus jest stały a sterowanie masą ?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam.
Mam do was pytanie. Jak w GP z roku 2006 są sterowane światła mijania / długie tj. stała masa i zmiana plusa na pinach H4 czy plus jest stały a sterowanie masą ?
Mase masz stalą(czarny przewod), zasilanie swiatel mijania i dlugich przez przekazniki, a te moga miec sterowane cewki minusem. Pewnie masz problem za zlaczach pradowych z przekaznikow do zarowek(duzy prad).Szwankujacym elementem sa przekazniki tzw. mikrozwierne(zmora u fiata).Zacznij od ich podmiany , a pewnie swiatla sie znajdą...
sciagniej elearn do GP (jest tutaj na forum) i tam sa schematy elektryczne :-)
pisze tak bo nie ehce mi sie przeglądac schematów a wiem że tam sa bo korzystalem z elearn do GP w tej kwestii:-)
Akurat z światłami u mnie ok. Narazie szukam info przed montażem świateł dziennych bazujących na światłach długich. Baza to zamiennik na H4 na ledach. Mając taki zamiennik można go dodatkowo wykorzystać. Chciałem podłaczyć sie bezpośrednio pod długie i ustawić długie na 50%. Jednak w tym wypadku całość musi być sterowana plusem. Jak tak nie będzie podłączę sie bezpośrednio pod ledy na długich.
Uprzedzając-nie zamontowałem barwy 6000K a 4000K.Odcięcie identyczne jak w H4.Ilość światła błądzącego jak w zwykłej H4.Znam konsekwencje prawne itd. Na drodze pod względem barwy nie do odróżnienia od zwykłej żarowki typu +90%