To jest widok strony w wersji do druku
-
iCar2 a Multi Ecu Scan
Witam
Mam problem z połączaniem się z MES 3,6 z Fiorino 1.3 2013r poprzez iCar2. Ustawiam porty takie same ale zawsze wyskakuje "Sprawdź kabel lub ustawienia portu COM".
Nie mam pomysłu jak to rozgryźć. Ściągam właśnie wersje 3,9 z forum ale testował będę jutro.
Czy ktoś używał Icar'a 2 do MES?
Pozdrawiam
-
A próbowałeś z automatu w MES wyszukać swój kabelek?
-
Czesc! Ja ma Icar Pro, MES z witaminką, wykrywa i testuje go poprawnie, ale nie daje się połączyć z żadnym modułem.
Icar łączy się z SDPROG (taki program zabawka) ale jedyne co daje w nim rade zrobić to skasować błąd P0697 i okazuje jakieś "przeliczane" dane z niektorych czujników.
Myśle że jest to wina MES witaminki, lub sterownika, ale mechanior wczesniej łączyl mi się z wszystkimi modułami kabelkiem i po wifi.
mam też VAG KKL, ale ze wszystkim wspólnym mianownikiem jest MES.
-
Cytat:
Napisał
bazantunio
Witam
Mam problem z połączaniem się z MES 3,6 z Fiorino 1.3 2013r poprzez iCar2. Ustawiam porty takie same ale zawsze wyskakuje "Sprawdź kabel lub ustawienia portu COM".
Nie mam pomysłu jak to rozgryźć. Ściągam właśnie wersje 3,9 z forum ale testował będę jutro.
Czy ktoś używał Icar'a 2 do MES?
Pozdrawiam
iCar 2 ba BT? Jeśli tak to u mnie działa poprawnie z Mes-em. Z tym że ja mam wersje Mes 4.4 z kluczem.
-
Ja mam Icar Pro wifi. Niby wszystko działa pod sdprog, MES v4.6, nie działa. Próbowałem też po kablu z przełącznikami z viakena i po KKL Vag com stara wersja. Totalnie nic poza sdprog nie jest w stanie się połączyć. Myśle ze to wina MES lub portu usb, ale Icar wifi nie używa USB, więc zostaje MES lub ywalona komunikacja z body.